Ebola'dan ölenlerin sayısı 3 bin 83'e yükseldi

Ebola'dan ölenlerin sayısı 3 bin 83'e yükseldi

DSÖ, Liberya, Gine ve Sierra Leone'deki salgında ölenlerin sayısının 3 bin 83'e yükseldiğini bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Liberya, Gine ve Sierra Leone'deki Ebola salgınında ölenlerin sayısının 3 bin 83'e yükseldiğini bildirdi. 
 
DSÖ'den yapılan yazılı açıklamada, Liberya, Gine ve Sierra Leone'de toplam 6 bin 553 Ebola vakası tespit edildiği belirtildi. 
 
Buna göre, 23 Eylül'e kadar Liberya'da 3 bin 458 vaka ve bin 830 ölüm, Gine'de bin 74 vaka ve 648 ölüm, Sierra Leone'de iki bin 21 vaka ve 605 ölüm meydana geldiği ifade edildi.
 
Batı Afrika'daki salgından etkilenen sağlık çalışanlarının sayısının ürkütücü düzeylerde olmaya devam ettiği belirtilen açıklamada, 23 Eylül'e kadar 375 sağlık çalışanının hastalığa yakalandığı, 211'inin hayatını kaybettiği bildirildi.
 
Salgının daha düşük düzeyde seyrettiği Nijerya'da 20 vaka tespit edildiği, 8 kişinin hayatını kaybettiği, Senagal'de ise 1 vaka belirlendiği kaydedildi.
 
Batı Afrika'daki salgından bağımsız olarak Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki salgında ise 24 Eylül'e kadar 70 vaka tespit edildiği, 42 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.
 
DSÖ, kanıtlanmış tedavi yöntemi ve aşısı bulunmayan Ebola salgınıyla mücadele için küresel kamu sağlığı acil durumu ilan etmiş, salgınla mücadelede deneysel ilaçların kullanılmasının etik olduğunu açıklamıştı.
 
DSÖ, gerekli önlemler alınmadığı takdirde, 2 Kasım 2014 tarihine kadar virüs bulaşan insan sayısının 20 bini aşacağı öngörüsünde bulunmuştu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.