Ebola virüsünün mutasyona uğradığı yönünde kanıt yok

Ebola virüsünün mutasyona uğradığı yönünde kanıt yok

Dünya Sağlık Örgütü, Ebola virüsünün mutasyona uğradığı yönünde hiçbir kanıt olmadığını, hava yoluyla da bulaşmadığını bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Ebola virüsünün hangi yollarla bulaştığı konusunda açıklama yaptı.
 
DSÖ'den yapılan açıklamada, Ebola virüsünün insandan insana nasıl bulaştığına açıklık getirilerek "Virüs, vücut sıvıları, kan, dışkı ve kusma ile yakın ve doğrudan fiziksel temas halinde bulaşıyor. Doğrudan temas dışında daha önce virüsün temas ettiği yer ve cisme dokunma yoluyla da bulaşıyor ama bu şekilde yani dolaylı yolla virüs bulaşması çok nadir bir durum" denildi.
 
Ebola virüsü taşıyan ancak iyileşme sürecinde olan bir kişinin spermlerinde en az 70 gün ve hatta bazı çalışmalara göre 90 gün aktif kalabildiği belirtilen açıklamada, tükürük ve gözyaşının da düşük de olsa virüs taşıdığı kaydedildi.
 
DSÖ açıklamasında virüsün hava yoluyla bulaşmadığı vurgulandı.  Ebola virüsünün mutasyona uğradığı yönünde de hiçbir kanıt olmadığı belirtilen açıklamada, virüsün değişime uğrayarak hava yoluyla da bulaşabileceği yönündeki iddialar konusunda hiçbir kanıt olmadığı bildirildi. Açıklamaya göre, anne sütü, idrar ve spermde deebola virüsü saptandı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.