Ebola virüsüne karşı olağanüstü hal!

Ebola virüsüne karşı olağanüstü hal!

Batı Afrika'da hızla yayılan ölümcül Ebola virüsü, Nijerya'da da büyük tehdit olmaya devam ediyor.

Afrika'nın en kalabalık ülkesinde virüsün 9 kişide görülmesi üzerine Devlet Başkanı Goodluck Jonathan "olağanüstü hal" ilan etti.
 
Ebola virüsü taşıyan Liberyalı bir diplomatın Lagos Havaalanı'nda fenalaşarak hayatını kaybetmesinin ardından ülkeye girdiği söylenen virüsün, yayılmasını engellemek için Nijerya Devlet Başkanı acil 11 milyon dolar bütçe ayırdı.
 
Dünya Sağlı Örgütü'nün (WHO) "uluslararası sağlık krizi" dediği Ebola salgınında, son verilere göre 1779 kişide virüs tespit edildi. 2'si Nijeryalı toplam 961 insan virüsten hayatını kaybetti. Sadece Cuma günü 68 yeni vakada 29 insan virüsten öldü.
 
SAHRAALTI BAKANLARI ACİL TOPLANDI
 
Ebola'nın Batı Afrika'da hızla yayılması üzerine Güney Afrika Kalkınma Grubu (SADEC) sağlık bakanları acil olarak Johannesburg'da toplandı. Toplantıya ev sahipliği yapan Güney Afrika Sağlık Bakanı Aaron Motsoaledi, SADEC ülkelerinde şu ana kadar Ebola'ya rastlanmadığını, bir dizi önlem almak için toplandıklarını söyledi.
 
Motsoaledi, Ebola'nın teşhişi ve tedavisi için her eyalette belirlenen hastanelerde bölümler ayrıldığını ifade etti. Virüsün yayılmasını önlemek için sınırlarda gerekli tedbirlerin alınacağını belirten bakanlar, vürüs ile savaşmak için bütçelerin hazırlandığını kaydetti. Bir gazetecinin sorusu üzerine açıklama yapan Zimbabwe Sağlık Bakanı PD Parirenyatwa, "Zimbabwe olarak her türlü hazırlığımızı yaptık. Sınırlarda önlemler aldık ve hastanelerimizi hazırladık. Yakın zaman önce yaşadığımız kolera salgını bize çok şey öğretti." dedi.
 
AVRUPA'NIN İLK EBOLA HASTASI MADRİD'TE TEDAVİYE ALINDI
 
Liberya'da Ebola virüsüne yakalanan 75 yaşındaki Papaz Miguel Pajares, karantinaya alınarak Madrid'e gönderildi. İspanyol hastanın, Pajares Carlos III Hastanesi'nde izole edilmiş koğuşta tedavi gördüğü belirtildi.
 
Liberya'da Ebola virüsüne yakalanan ve özel bir uçakla Washington'a gönderilen yardım kuruluşu çalışanı 33 yaşındaki Amerikalı doktor Kent Brantly'nin ise sağlık durumunun iyi olduğunu öğrenildi.
 
Vücut sıvılarının etkileşimi ile hızla yayılan ve ateş, kusma, ishal ve kanama gibi belirtileri olan virüs, erken teşhis edildiği durumlarda antibiyotik gibi ilaçlarla kontrol altına alınabiliyor ve ölüm riski azaltılıyor.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.