Ebola mağduru ülkelere yardım çağrısı

Ebola mağduru ülkelere yardım çağrısı

Oxfam, Ebola virüsünden en çok etkilenen ülkelere yardım yapılması çağrısında bulundu.

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, zengin ülkelere ölümcül Ebola salgınından en çok etkilenen Sierra Leone, Gine ve Liberya'ya mail yardım çağrısında bulundu.

Merkezi İngiltere'de bulunan Oxfam'dan yapılan açıklamada, Ebola salgınından en çok etkilenen üç Batı Afrika ülkesinin toparlanması için talep edilen mali yardımın, özellikle salgından etkilenen milyonlarca aile için gerekli olduğu bildirildi. Bu ülkelerdeki sağlık, eğitim, su ve temizlik hizmetlerinin bütçelerinin de desteklenmesi gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, Liberya'yı ziyaret ettiği sırada konuşan Oxfam İngiltere'nin Başkanı Mark Goldring'in şu ifadelerine yer verildi:

"Ebola'dan etkilenen insanların nakte ihtiyacı var. Ailelerini besleyebilmek için yakın gelecekte iyi işlere ihtiyaçları var. Eğitime, düzgün sağlık ve diğer temel hizmetlere ihtiyaçları var. Çok zor zamanlardan geçtiler, kimsesiz ve çaresiz bırakılamazlar. Dünya bu durumdan kaçamaz. Şükürler olsun ki, ölümcül salgın vakalarında düşüş yaşanmaktadır. Ebolayı yenen ülkelere yardım etmede başarısız olmak, insanları ikinci bir afete mahkum edecektir. Dünya Ebola krizini fark etmekte gecikti."

Dünya Sağlık Örgütü'nün son verilerine göre, Gine, Sierra Leone ve Liberya başta olmak üzere Batı Afrika ülkelerini etkisi altına alan Ebola salgını, 8 bin 600'den fazla kişinin ölümüne neden oldu.

(AA)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.