Ebola Liberya'da sağlık sistemini çökertti

Ebola Liberya'da sağlık sistemini çökertti

Liberya Sağlık Bakanı Ngafuan, doktor ve sağlık çalışanlarından bazılarının Ebola virüsü kaptığını bazılarının ise işinden ayrılmak zorunda kaldığını belirterek "Sağlık sistemi çöküyor" ifadesini kullandı.

Ebola salgınından en fazla etkilenen ülkelerden Liberya'da sağlık sistemi alarm veriyor.
 
Liberya Sağlık Bakanı Augustine Kpehe Ngafuan, doktor ve sağlık çalışanlarından bazılarının Ebola virüsü kaptığını ya da karantina altına alındığını, bazılarının ise işinden ayrılmak zorunda kaldığını belirterek, "Sağlık sistemi çöküyor" ifadesini kullandı. 
 
 Ngafuan, hastaların toplu halde öldüğünü, bu durumun uzun vadedeki sonuçlarından endişe duyulduğunu vurguladı.
 
Sıtma, ishal gibi tedavi edilebilen hastalıklara yakalananların virüs kapma korkusuyla sağlık merkezlerinden ayrıldığını ifade eden Ngafuan, bu hastalıklardan ölümlerin Ebola'dan ölümden 3-4 kat fazla olabileceğine de dikkati çekti.
 
Sağlık Bakanı Ngafuan, ülkede tüm ekonomik faaliyetin durduğunu, okulların kapalı olduğunu, birçok kişinin karantina altına alındığını ve çalışamadığını da ifade etti.
 
Ebola salgınından önce Liberya zaten sağlık alanında çok yetersizdi. Salgının başladığı şubat ayında ülkede 4 milyon kişiye sadece 50 doktor düşüyordu.
 
Dünya Sağlık Örgtü'nün son verilerine göre, Gine, Sierra Leone ve Nijerya'yı da etkileyen Ebola salgını nedeniyle  930 kişi öldü. Salgın Liberya'da 282 can aldı.
 
Liberya Devlet Başkanı Ellen Johnson Sirleaf ölümcül Ebola virüsü ile mücadele kapsamında önceki gün olağanüstü durum ilan etmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.