Ebola için 45 gün süre tanındı

Ebola için 45 gün süre tanındı

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde (DKC) Sağlık Bakanlığı, Ebola virüsünün yayılmasını önlemek için sağlık personeline 45 gün tanıdı.

DKC Sağlık Bakanı Felix Kabange Numbi, Ebola virüsüne rastlanan ülkenin kuzeybatısındaki Ekvator eyaletini ziyaretinden sonra sağlık çalışanlarını ve yerel sivil toplumu "ekip ruhuyla" çalışmaya çağırdı.
 
Numbi, virüsün Boende bölgesiyle sınırlı kalması ve başkent Kinşasa'ya bağlantısı Kongo nehri olan Mbandaka'ya ulaşmasının engellenmesinin önemine işaret etti.
Bölgedeki Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü yetkililerinden Louise Roland Gosselin de 45 gün sonra bile hastaları tedavi etmeyi ve hastalarla temastakileri izlemeyi sürdüreceklerini belirtti.
 
DKC, Eboladan etkilenen 6 Afrika ülkesinden biri. Ülkede virüs 6'sı sağlık personeli olmak üzere 31 can aldı.
 
Gine'de Ebola tarımı da etkileyecek
 
Gine Tarım Bakanı Jacqueline Sultan, ülkedeki salgının tarım sektörünü etkileyeceğini belirtti.
 
Sultan, şu ana dek virüsten en fazla otel işletmecileri ve havacılık sektörü etkilense de devam eden salgının tarıma da yansımaları olacağı uyarısında bulundu.
Sağlık Bakanı, virüse ilk rastlanan Gine'nin güneydoğusundaki ormanlık bölgenin en önemli tarım bölgelerinden biri olduğunu hatırlattı.
Sultan, tarımla uğraşanların işlerine dönmesi ve gelirlerinin durumdan etkilenmemesi için önlem almaya hazır olduklarını vurguladı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.