Ebola 15 ülkenin katıldığı toplantıyı erteletti

Ebola 15 ülkenin katıldığı toplantıyı erteletti

Ebola salgını nedeniyle Batı Afrika Uluslar Topluluğu toplantılarını askıya aldı.

Ölümcül Ebola virüsünün yayılmasını önleme çabaları çerçevesinde 15 üyeli Batı Afrika Uluslar Topluluğu'nun (ECOWAS) toplantılarının askıya alındığı bilidirildi.
ECOWAS Başkan Yardımcısı Toga McIntosh, Ebola virüsünün tamamı topluluk üyesi olan Liberya, Sierra Leone, Gine, Nijerya'da yayılmış durumda olduğuna dikkati çekerek, "ECOWAS, hastalığın bir orman yangını gibi topluluğumuzu sarmış olmasından üzüntü duyuyor" dedi.
 
Nijerya'nın başkenti Abuja'da yaptığı açıklamada, ECOWAS'ı oluşturan ülkelerdeki üyeleri biraraya getiren toplantıları askıya aldıklarını duyuran McIntosh, örgüt üyelerinin bundan sonra sadece "çok gerekli hallerde ve iyi gözetim altında" biraraya geleceklerini vurguladı.
 
McIntosh, Ebola virüsü konusundaki çok uluslu görüşmelere yardımcı olmak amacıyla Nijerya hükümeti tarafından başlatılan girişim çerçevesinde biraraya gelen diplomatlara hitaben yaptığı konuşmada, "Salgını izleyelim ve nasıl önünün alınabileceğini anlayalım, sonra nasıl devam edeceğimizi görebiliriz" diye konuştu.
 
Konuşmasında Nijerya'nın Lagos kentindeki ECOWAS bürosunun, ikisi ölümle sonuçlanan 8 Ebola vakası görülmesinin ardından kapatıldığını belirten McIntosh, büronun tuvaletleri de dahil olmak üzere dezenfekte edilmesi yönündeki isteklerini Nijerya hükümetine ilettiklerini söyledi.
 
Nijerya'da Ebola salgını, ülkenin Nijer Deltası'nda yer alan Calabar'da düzenlenen bir ECOWAS toplantısına katılan 25 yaşındaki Patrick Sawyer kanalıyla başlamıştı. Sawyer, Ebola virüsü belirtilerinin ortaya çıkmasının ardından Lagos kentinde bir hastanede tedavi altına alındıktan sonra hayatını kaybetmişti. En az 70 kişinin Sawyer ile çeşitli derecelerde temas ettiğine inanılıyor.
 
Hiçbir çaresi ve aşısı bulunmayan Ebola hastalığı insanlara, hastalığa yakalanmış kişilerin vücut salgılarıyla veya hastalık nedeniyle ölmüş bir kişiyle temas edilmesi halinde bulaşıyor. Hastalık taşıyan yaban hayvanları da hastalığın insanlara geçmesine neden olan faktörler arasında yer alıyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.