EBA kurs giriş işlemleri nasıl yapılır? EBA sistemine giriş

EBA kurs giriş işlemleri nasıl yapılır? EBA sistemine giriş

MEB'in öğrenciler için hazırladığı sistemlerden biri olan ve kullanıcılarının son derece memnun kaldığı EBA kurs giriş işlemleri nasıl yapılır? Bu sistemde yer alanlar nelerdir?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencilere yönelik hazırladığı en önemli hizmetlerden biri de kuşkusuz EBA. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sanal öğretim programı olan EBA, geçtiğimiz yıl eğitim hizmetleri için, yaz sezonunda ise okul hazırlığı için sürekli müracaat edilen sistemlerden biri olmuştur.

EBA ne işe yarıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Öğrenciler için hazırladığı EBA, eğitim kalitesinin çağdaş ve yüksek standartta olması için kuruldu. Eğitimdeki ezberci yapının yok olması ve modernleşmesi için kurulan EBA, kurulduğu günden beri öğrencilerin başvurduğu baş ucu kılavuzlardan biri olma özelliği taşıyan dijital eğitim platformudur.

Türkiye'de dershanelerin çağ dışı kalması ve eğitim amacından sapması ile birlikte ortaya çıkan boşluğu güzelce dolduran eğitim platformu EBA, öğrencilerin eğitim çalışmalarında ve üniversite sınavlarına hazırlanmasında kolaylık sağlaması ile ön plana çıkıyor.

Öğrenciler online eğitim platformu sayesinde eğitimde fırsat eşitliği elde ederken, kaliteli kurslar ile birlikte eğitimlerinde önemli aşamalar elde etmiş oluyor.

EBA'nın bir başka özelliği ise her yaştan kitleye hitap eden kursları ile öğrencilerin kendilerini geliştirmesini sağlayan internaktif yapısı. Bu yapı sayesinde öğrenciler EBA'yı bir baş ucu platformu olarak kullanıyor.

EBA üzerinden kendi ders notlarını paylaşma imkanı bulan öğrenciler bir sosyal ortam da elde etmiş oluyorlar. Sık sık değişen ve kolaylaştırılan tasarımı ile EBA kurs platformu öğrencilere kolaylıklar sunuyor.

EBA Kurs Giriş İşlemleri Nasıl Yapılır?

EBA Kurs Girişi, http://giris.idm.eba.gov.tr sitesi üzerinden yapılır. Site üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve size verilen şifre sayesinde giriş yapılabilir durumda olan EBA, MEBBİS kulanarak da şifre oluşturma seçeneği sunuyor.

RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.