E-YDS Sınav Giriş Belgeleri yayınlandı- Sınav Giriş belgesi nasıl alınır?

E-YDS Sınav Giriş Belgeleri yayınlandı- Sınav Giriş belgesi nasıl alınır?

3 Ekim'de başvuruları sona eren e-YDS 2016/10 sınav giriş belgeleri bugün yayınlandı. Peki sınav giriş belgesi nasıl alınır? Sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir. e-YDS 2016/10 bilgileri burada.

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Elektronik Yabancı Dil sınavının 2016/10 bölümü 29 Eylül 2016- 03 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Bugun ise sınava başvuran adayların sınav giriş yerleri ile sınav giriş belgeleri yayınlandı. Peki e-YDS Sınav giriş belgesi nasıl alınır?

E-YDS Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

ÖSYM'nin resmi sitesinden yapılan duyuruda, 15 Ekim 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan e-YDS 2016/10 sınavı'na girecek olan adayların sınav giriş yerleri belirlendi. Sınav Giriş belgelerinde yazan sınav giriş yerlerine;

https://ais.osym.gov.tr/

sitesinden ulaşılabilir. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet adresine girerek öğrenebilecekler.

e-YDS NEDİR?

e-YDS ÖSYM tarafından elektronik ortamda gerçekleştirilen Yabancı Dil sınavıdır. Sınavda çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan test kullanılır. Sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır. İngilizce sınavlarında kullanılan kaynaklar ABD, İngiltere ve Kanada gibi İngilizce konuşulan ülkelere aittir. Bu sınavlarda İngiliz İngilizcesine ait dil alışkanlıkları izlenmekle birlikte Amerikan İngilizcesi kullanımının daha yaygın olduğu durumlarda adaylara bir dezavantaj oluşturmaması için yaygın olan kullanım tercih edilmektedir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.