E-Ticarette check-up devri

E-Ticarette check-up devri

Dükkan açmadan e-ticaret yapmak oldukça cazip. Ancak büyük bir heyecanla açılan e- dükkanlardan kar edip, devamlılığını sağlamak o kadar da kolay değil. Neyse ki e-Ticaret Check- Up'ı sorun yaşayan firmaların imdadına yetişti.

 İnternetin hayatımıza girmesiyle birlikte bütün alışkanlıklarımız da değişti ve değişmeye devam ediyor. Baş döndürücü bir hızla tüketiyoruz. İnternetten alışveriş yapıyor, internette görüşüyoruz, sosyal medya hesaplarımızda birbirimizden haberdar oluyoruz… İnternet artık her şeyimiz. Günümüzde çok konuşulan bir diğer konu da e-ticaret… Henüz herkesin hakim olmadığı bu sektörde Türkiye dünya standartlarını yakalamaya çalışıyor. Bunun için farklı bilgi teknolojileri geliştiriliyor, şirketler dijital pazarlamaya daha fazla ağırlık veriyor. E- ticarette son günlerin en çok konuşulan konusu ise şirketlerin satışlarını artırmak amacıyla İkidilim E- Ticaret Teknolojileri tarafından geliştirilen E- Ticaret Check- Up oluyor. İnternet üzerinden ticaret yapan firmaları ilgilendiren bu sistem daha sağlıklı ve hızlı sonuç almaya yönelik çalışmalar içeriyor.

E-TİCARET EMİN ELLERDE

E- Ticaret Check- Up, projenin ilerlemesinde sorun teşkil edecek noktaları tespit ediyor, yapılan işlerin verimliliğini ölçüyor, firma sahiplerinin projelerini dışarıdan bakan uzman bir göz tarafından objektif olarak görmelerini sağlıyor ve çeşitli raporlar oluşturuyor. E-ticaret sitelerine verilen rapor ve hizmetler arasında online trendlere ve rakiplerin dijital stratejilerine göre bir epikriz raporu, site içerik ve kod yüklemesi analizini kapsayan hız testi, site açılış hızını ve SEO puanını arttırabilmek için hız artırma tavsiyeleri, site tasarım raporu, profesyoneller tarafından sunulan uzman görüşü raporu, Adwords verimliliği raporu, SEO verimlilik raporu, sosyal ağlardaki performansını ölçen sosyal medya raporu ve sitenin en yoğun olduğu zamandaki performansını ölçen realistik yük testi yer alıyor. Kısaca projenizin sağlığını kontrol ediyor.

Anahtar teslim hizmet

'Türkiye'de sadece bir e-ticaret altyapı platformu alıp sitenizi açtığınızda satış olacak sanılıyor. Aksine asıl iş o zaman başlıyor' diyen İkidilim Bilgi Teknolojileri Yöneticisi Burak Tatlısert, e- ticaret sektörüyle ilgili işe yarar, akılcı bilgiler veriyor. Büyük bir heyecanla açılan e- dükkanların yeterli araştırma yapılmaması sonucunda kısa sürede kapandığına vurgu yapan Tatlısert, amaçlarının e- ticaret ekosistemini daha kuvvetli ve başarılı hale getirmek olduğunu söylüyor ve ekliyor, 'Biz müşterilerimize bizimle çalıştıkları zaman % 40 daha az harcama garantisi veriyoruz. Bu garantiyi de işe başlamadan yaptığımız detaylı analizler sonucu kurguladığımız stratejiler ışığında gerçekleştiriyoruz. Özetle İkidilim olarak bir e-ticaret firmasının ihtiyaç duyabileceği her şeyi tek bir noktadan temin edebilmesine yönelik anahtar teslim bir hizmet anlayışı ile çalışıyoruz.'

Türkiye emekleme aşamasında

Türkiye'nin e- ticarette dünya çapında nerede durduğu konusunda da açıklamalar yapan Tatlısert gelecekten umutlu. Tatlısert, 'Global e-ticaret gelişmişlik düzeyine bakıldığında Türkiye'deki e-ticaret sektörünün daha emekleme aşamasında olduğu anlaşılıyor. Ülkemizde 35 milyona yakın internet kullanıcısı bulunuyor. Bugüne kadar da 5 milyon kişi e-ticareti kullandı. Geçen yıllarda açıklanan onuncu kalkınma planında ise önümüzdeki 5 yıl içerisinde internet kullanıcı sayısının 70 milyon, e-ticareti kullanarak alışveriş yapanların 50 milyon kişi olacağı hedefleniyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde, e-ticaret sektörünün çok gelişecek olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz' diyor.

Yeni şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.