E-sınav YDS ile başlayacak

E-sınav YDS ile başlayacak

ÖSYM, elektronik sınav için yaptığı hazırlıkları tamamladı. Bu çerçevede 2013 yılı sonu itibariyle e-sınav için deneme sınavını da yapan kurum, YDS (Yabancı Dil Sınavı)'nin sonbahar dönemi sınavını hem yazılı hem de elektronik olarak gerçekleştirmeye hazı

E.Özlem Karataş'ın haberi:

 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM), elektronik sınav için yaptığı hazırlıkları tamamladı. Bu çerçevede 2013 yılı sonu itibariyle e-sınav için deneme sınavını da yapan kurum, YDS (Yabancı Dil Sınavı)'nin sonbahar dönemi sınavını hem yazılı hem de elektronik olarak gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Kurum şimdi, e-sınav için soru havuzu ve sınavların yapılacağı binaları hazırlıyor. Elektronik ortamda sınav yapmak için kolları sıvayan ÖSYM, uygulamaya başlayacağı ilk sınavı da belirledi. E-sınav için Yabancı Dil Sınavı (YDS)'yi seçen kurum yakın zamanda bu alanda bilgisayar ortamında sınav yapmaya başlayacak. Bu çerçevede soru havuzu da oluşturan kurum, soruların yayınlanması durumunu da ortadan kaldırdığı için aynı soruyu saklayarak daha sonra tekrar kullanabilecek.

HEM YAZILI HEM E-SINAV

YDS ile başlayacak e-sınav döneminde, Yabancı Dil Sınavı için yılda 2 kez yazılı sınav uygulaması devam ederken, belli sınav merkezlerinde birbirine yakın tarihlerde elektronik sınav da yapılacak. Sınava girmek isteyen adaylar belirlenen tarihler için randevu alarak sınava girecek. Kurum sınavın uygulanabilmesi için, internete bağlı olmayan ve tam korumalı sınav merkezlerinin hazırlıkları için de çalışmalarını sürdürüyor. Kurum aynı zamanda, 2013 yılı içerisinde yaptığı açık uçlu sınav sisteminin belli sınavlarda uygulanabilmesi için de çalışmalarını sürdürüyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.