e-nabız sistemine 1 milyon kişi geçti

e-nabız sistemine 1 milyon kişi geçti

Vatandaşların kişisel sağlık kayıtlarını hem kendilerinin hem de isterlerse hekimlerinin internet ortamında görebilmesini sağlayan ve Nisan ayında hizmet vermeye başlayan ‘e-nabız’ uygulaması tuttu.

‘Dijital Sağlık Karnesi’ olarak da anılan e-Nabız sisteminde 50 günde 1 milyon kullanıcıyı geçti.  Sağlık Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre aynı süre içerisinde e-Nabız sisteminde 2 buçuk milyon oturum açma işlemi ve 8.8 milyon da sayfa görüntülemesi gerçekleşti.  Projeyle vatandaşların gittikleri en son hastane, kullandıkları en son ilaçlar, kronik hastalıkları gibi tüm veriler dijital ortamda görülebiliyor.

Akıllı cihazlarla anlık sağlık verisi

E-Nabız’da, sağlık kuruluşlarında alınan tüm hizmetlere detaylı bir şekilde vatandaşlar tarafından erişilmesinin yanı sıra, yine vatandaşların günlük, saatlik, hatta anlık olarak temel sağlık göstergelerini bizzat kendilerinin kaydedebileceği ve gerektiğinde doktoruna gösterebileceği bir özelliği de içinde barındırıyor. Akıllı cihazlardan alınan tansiyon, şeker gibi ölçüm verileri ile bilekliklerden alınan nabız, adım sayısı gibi veriler sağlık profiline kaydediliyor. E-nabız’da sağlık bilgiler vatandaşların rızası olmadan kimseyle paylaşılmıyor.

112 Acil artık tek tuş uzaklıkta

Ayrıca vatandaşlar istediklerinde kendi sağlık verilerini sistemden tamamen silebilecek. Sistemin hekimler arasında, kişilerin rızaları doğrultusunda sağlık kayıtlarının paylaşılabilmesinin tekrarlayan sağlık harcamalarını düşürmesi hedefleniyor. Ayrıca sistemde 112 acil butonu vatandaşların acil durumlarda anlık konumlarını ve sağlık durumlarını 112 Acil Merkezi’ne bildirmelerini sağlanacak.  

Star

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.