E-nabız ile doktor bir tık kadar yakın

E-nabız ile doktor bir tık kadar yakın

Sağlık Bakanlığı ve Türk Telekom desteği ile geliştirilen “E-Nabız” sistemi, vatandaşlara bir “tık” ile Türkiye’deki istediği doktora ulaşma fırsatı sağlayacak.

E-Nabız Türkiye’deki tüm kamu hastanelerinde kullanılabilecek. Proje büyüklüğü ile Türkiye’deki sayılı e-devlet projelerinden biri olacak.

Sağlık Bakanlığı, Türk Telekom desteğiyle Türkiye’nin en kapsamlı kişisel e-sağlık hizmetini geliştirdi. Vatandaşların tüm sağlık kayıtlarını kendi istekleri doğrultusunda paylaşabilecekleri ve kayıtlarını her zaman yanlarında taşıyabilecekleri “Dijital Sağlık Karnesi” sistemi hizmete giriyor.  

Sağlık Bakanlığı’nın, tüm sağlık kuruluşlarının bilgi sistemlerini birbirine entegre ettiği  “E-Nabız”, vatandaşların kişisel sağlık kayıtlarına, hem kendilerinin hem de dilerlerse ilgili sağlık personelinin internet ortamından erişebilecekleri bir platform olarak hizmet verecek.

TASARRUF SAĞLAYACAK

Projenin sağlık alanında faydalarıyla birlikte önemli bir tasarruf sağlayacağını da belirten Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Ülkemizin geleceğe daha umutlu bakabilmesi için geçen yıllarda büyük ve önemli hizmetlere imza attık. Bugün de sağlık dinamiklerinin iletişimle buluştuğu bir gündeyiz. Bu ülke insanının sağlık anlamında daha fazlasını hak ettiğini düşünüyor ve teknolojinin tüm imkanlarını bu yolda kullanmaya gayret ediyoruz. E-Nabız sağlıklı gelecek için sağlık hizmetlerini parmağımızın ucuna getiren bir sistem” şeklinde konuştu.

860 HASTANEYE ERİŞECEK

Türk Telekom Grubu CEO’su Mehmet Ali Akarca ise, “Türk Telekom Grubu olarak, Türkiye’nin dijital dönüşümü hedefiyle attığımız adımlar arasında çok değerli yer tutan bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Sağlık Bakanlığımızın vatandaşlarımıza sunduğu sağlık hizmetlerine yepyeni bir soluk getirecek ‘E-Nabız’ sistemine katkı sağlamanın gururu içerisindeyiz” dedi. 

81 İLDE UYGULAMA

Uygulamanın 81 ile yayılacağını anlatan Akarca, “E-Nabız uygulaması, ’Türkiye’nin sağlığı için Türkiye’nin teknolojisi’ sloganıyla hayata geçiyor. Uygulama ilk etapta 860 hastane ve sağlık kuruluşunda devreye girecek, ardından hızla yayılmaya devam edecek” yorumunu yaptı.

yeniakit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.