E-imza ile 10 bin ağaç kurtuldu

E-imza ile 10 bin ağaç kurtuldu

E-imza'da, ruhsatlar kağıt yerine dijital ortama işleniyor.

E-imza uygulamasına geçen Pendik Belediyesi, 150 bin ton kağıt tasarrufu sağlayarak 10 bin ağacı kurtardı. E-imza'da, ruhsatlar kağıt yerine dijital ortama işleniyor.
 
Yapıların ruhsatına esas projelerin kâğıt ortamı yerine dijital ortamdan alındığı, onaylandığı ve dijital bir dosya olarak müelliflerine teslim edildiği e-imza uygulamasını başlatan Pendik Belediyesi, kağıt tasarrufunda yüksek rakamlara ulaştı. Pendik Belediyesi bu yöntemle iki yılda 150 bin ton kağıt tasarrufu sağlayarak 10 bin ağacı kurtardı. E-imza uygulaması sayesinde 2 yılda toplamda 188 bin 600 m2'lik proje kâğıdından tasarruf yapıldı. Bir ton kağıt ortalama 15 yetişkin ağaçtan üretilirken, 2 yıl zarfında Pendik Belediyesi, e-imza uygulaması sayesinde büyük bir orman oluşturacak kadar ağacı, 10 bin ağacı kesilmekten kurtarıldı. Bu rakam kağıt-ağaç oranı ile hesaplandığında kağıt tasarrufunun sevindirici boyutları ortaya çıkıyor.
 
YÜZLERCE BELGE CD'DE
 
Yapı denetim firmaları ve proje müellifleri ortak belediyeye sundukları yapı projelerini e-imza ile imzalayıp teslim etti. Belediye de projeleri e-imza ile onaylayarak ozalit yerine CD, harici bellek veya e-mail yoluyla teslim ediyor. Başvuru sahiplerinin klasörler dolusu dosya ve kağıt yerine bir flash disk ile Pendik Belediyesine gelmeleri yetiyor. E-imza sayesinde sadece bir flash disk veya CD'ye yazılarak teslim edilen projeler hem iş yükünü hafifletti hem de arşivleri belge yükünden kurtardı. Dijital belgeler, hard disklerde korunuyor.
 
Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.