E-faturada son gün 2 Eylül

E-faturada son gün 2 Eylül

Elektronik fatura başvuru tarihi 1 gün uzadıElektronik fatura (e-fatura) kullanma zorunluluğu getirilen mükelleflerin son başvuru tarihi, 1 Eylül'ün hafta sonu olması nedeniyle 2 Eylül Pazartesi gününe uzadı.

Konuya ilişkin Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruda, e-fatura kullanma zorunluluğu getirilen mükelleflerin 2 Eylül Pazartesi gününe kadar uygulamaya başvurmaları ve 2013 yılının sonuna kadar fiilen e-fatura sistemini kullanmaya başlamaları gerektiği belirtildi.

İlgili tebliğlerde, bu zorunluluklara uyulmaması halinde vergi kanunlarının ön gördüğü cezai hükümlerin tatbik edileceğinin açıklandığı duyuruda, şunlar kaydedildi:

"e-fatura uygulamasına başvurular kağıt ortamında yapılabileceği gibi www.efatura.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda da yapılabilmektedir. 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'nun 18. maddesine göre 1 Eylül 2013 tarihi hafta sonuna (Pazar gününe) denk geldiği için 421 sıra nolu VUK Genel Tebliği ile 1 Eylül olarak belirlenen son başvuru günü, 2 Eylül 2013 Pazartesi tarihine uzamıştır."

AA