e-fatura ile ayda 100 milyon lira tasarruf

e-fatura ile ayda 100 milyon lira tasarruf

Şirketlerin e-fatura eğilimi ile ayda 50 milyon adet faturadan 100 milyon lira tasarruf edileceği bildiriliyor.

1 Nisan’dan itibaren mükelleflerin bir birleri ile alışverişlerinde kâğıt fatura kullanmayacağını anlatan Uyumsoft Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder, şunları ifade etti:

“Bilindiği gibi 1 adet kâğıt faturanın baskı, yazdırma, postalama, arşivleme maliyeti 2 lirayı geçmektedir. Nitekim 2014 Ocak ayı itibari ile e-fatura kullanmaya başlayan 20 bine yakın mükellefte, faturalar kademeli olarak e-fatura tercih ettiği için 2,5 ayda 20 milyon liraya yakın tasarruf mümkün oldu. 1 Nisan tarihi itibari ile mükelleflerde tüm faturaların e-fatura olarak gönderilmesi ile 20 bin civarı şirkette aylık 50 milyon adedi bulacak faturadan ayda 100 milyon liraya yakın tasarruf elde edilecektir. Nisan itibari ile 20 bin civarı şirketin e-fatura imkânından yararlanması ile 2014’te tasarruf oranı yaklaşık 1 milyar lirayı bulabilecektir.”


Mehmet Önder, Türkiye’de şirketlerin tamamına yakınının birkaç sene içinde e-fatura sistemine geçeceklerini belirtti. Uyumsoft Satış Yöneticisi Volkan Şahin ise tüm yapıların e-fatura tercihi ile senelik tasarruf oranlarının 3 milyar lirayı aşacağı tahmininde bulundu.

Pek çok e-dönüşüm projesinin yolda olduğunu da dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

“20 bini aşkın mükellef, Nisan ayına kadar eksik olan bir safha varsa tamamlayarak, e-fatura kullanmaya başlayacak. Ardından e-arşiv ve e-defter uygulamasına geçilmesi öngörülüyor. Yine e-irsaliye, e-ödeme gibi yeni sisteme, yeni eklenecek uygulamalar ve kayıtlı e-posta (KEP) hizmetinin yaygınlaşması ile ticaret hayatı yeniden şekillenirken, dönemin ruhuna uygun bir ticaret anlayışına geçiliyor. “

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.