e-Devlet SGK Hizmet Dökümü nasıl alınır?

e-Devlet SGK Hizmet Dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü ile tüm sigorta bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz. Bu sayede SGK hizmet dökümü ile emekli maaşı sorgulama, prim sorgulama yapılabilir ve işe giriş tarihi gibi bilgiler öğrenilebilir.

SGK hizmet dökümü; Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı bulunan herkes tarafından alınabilen, prim ve sigorta bilgilerinin yer aldığı bir belgedir. 4A, 4B ve 4C olmak üzere 3’e ayrılır.

e-Devlet sistemi üzerinden; eski sistemde Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı olanlar 4A hizmet dökümü, Bağ-Kur’a bağlı olanlar 4B hizmet dökümü, Emekli Sandığı’na bağlı olanlar ise 4C hizmet dökümü belgesi alabilirler.

SGK HİZMET DÖKÜMÜNDE HANGİ BİLGİLER YER ALIR?

SGK hizmet dökümünde;

Temel sigorta bilgileri

İlk defa sigortalı olarak bir işe giriş ve çıkış tarihi

Sigortalı olarak çalışılmış olan gün sayısı

Sigortalı olunan dönem içerisindeki hizmetler

Hangi aylarda primlerin yattığı

Hangi aylarda sigortanın ödenip ödenmediği

Çalışılan şirketin bilgileri gibi çeşitli bilgiler yer alır.

HİZMET DÖKÜMÜ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?

SGK hizmet dökümü, e-Devlet sisteminden alınır. e-Devlet sisteminden SGK hizmet dökümü belgesinin alınabilmesi için sisteme giriş yapılması gereklidir. Sisteme giriş için pek çok giriş yöntemi bulunur. Bu giriş yöntemleri; e-Devlet şifresi, T.C. kimlik kartı, e-imza, mobil imza ve internet bankacılığı yöntemleridir. Sisteme kayıtlı kullanıcılar tarafından en çok kullanılan yöntem, e-Devlet şifresi ile giriştir. e-Devlet şifreniz yoksa PTT şubelerinden temin edebilirsiniz. PTT şubelerinden alınan e-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden e-Devlet sistemine giriş yapılır. Sisteme giriş yaptıktan sonra e-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumu bölümüne girilir. Açılan menü içerisinden hizmet dökümü sorgulama bağlantısı tıklanarak, SGK hizmet dökümü sorgulaması yapılmış olur. SGK hizmet dökümü belgesi yazıcıdan çıktı olarak da alınabilir.

 

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NE İÇİN KULLANILIR?

SGK hizmet dökümü belgesi;

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan SGK borç sorgulama, emekli maaşı sorgulama, ne zaman emekli olurum uygulaması ve emekli maaşı hesaplama gibi işlemlerde kullanılabilir.

Kıdem hesaplamasında

Vize alma süreci içerisinde

Mahkeme vb. pek çok resmi kurumlarda kullanılabilir.

SGK PRİM VE İŞE GİRİŞ SORGULAMA

e-Devlet sistemi kullanılarak SGK hizmet dökümü dışında SGK prim ve işe giriş sorgulama işlemleri de yapılabilir. Bu işlemlerin yapılabilmesi için e-Devlet sistemine şifre ve T.C. kimlik numarası ile giriş yapılır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra e-Hizmetler bölümüne girilir. Buradan Sosyal Güvenlik Kurumu bağlantısı üzerinden ‘’Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama’’ bağlantısına girilerek gerekli prim borcu sorgulama işlemi gerçekleştirilebilir.

e-Devlet ile işe giriş sorgulaması yapabilmek için sisteme giriş yapılır. Ardından e-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumu bağlantısına girilir. Burada yer alan menüden hizmet dökümü kullanılarak işe giriş sorgulaması yapılabilir. SGK hizmet dökümü belgesi kullanılarak eksik ödenen günlerin tespiti de yapılabilir.

Ywni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.