Düzenli kahvaltı alışkanlığı' için çalışma başlatıldı

Düzenli kahvaltı alışkanlığı' için çalışma başlatıldı

Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü, Türkiye’de bir ilke imza atarak, çalışan personele düzenli ve sağlıklı kahvaltı yapma alışkanlığı kazandırma çalışmalarına başladı.

'Sağılıklı Günler Kahvaltıyla Başlar' projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Halil Nevzat Yetkin, ”Pilot uygulamada Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden gönüllü olarak projeye dâhil olmak isteyen personeli belirledik. Ve ön anket çalışması yaparak çalışanların kahvaltı alışkanlıklarını tespit ettik. Projeye dahil olan 40 personele kahvaltının önemini ve kahvaltıda sağlıklı besin seçimi ile ilgili hizmet içi eğitimler verilerek '4 yıldızlı pratik beslenme modülü' anlatıldı. Projeye katılan personele mesai günleri içerisinde 08.00-08.30 arası kahvaltı yapmaları için izin verilerek günlük takip amaçlı oluşturulan formlar düzenlendi ve değerlendirmeler sonucunda en fazla yıldız alan kişilerden yıldız sayısına göre ilk 3’e girenler belirlenerek kahvaltı sepetleri ile ödüllendirildi. 

Pilot uygulamaya 6 ay süre ile devam edilecek ve her ay sonunda aynı şekilde ödüllendirmeler yapılacaktır. Ayrıca, pilot uygulama sonunda yapılacak son test ile de kişilerde düzenli ve sağlıklı kahvaltı yapmaları yönünde davranış değişikliği olup olmadığı tespit edilecektir. Türkiye'de ilk kez uygulanan bu çalışmanın ilimize faydalı olacağı öngörülmektedir.” dedi. 

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.