'Düzce alternatif tıbbın merkezi haline gelecek'

'Düzce alternatif tıbbın merkezi haline gelecek'

DÜ Rektörü Prof. Dr. Çakar, "Düzce'nin geleneksel tıp merkezi haline gelmesini el birliğiyle başaracağız." dedi

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) hazırladığı proje kapsamında pilot üniversite seçilen Düzce Üniversitesi (DÜ), akupunktur, hidroterapi, apiterapi ve hacamat gibi çeşitli geleneksel tıp yöntemlerini uzman hekimler eliyle hastalara ulaştırarak, sağlık turizminin gelişmesine katkıda bulunacak. 

DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi" kapsamında yıl sonunda faaliyete geçecek "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Merkezi"nde, 15 farklı geleneksel ve alternatif tıp yönteminin yaklaşık 20 akademisyen tarafından uygulanacağını, bunun da Türkiye'de bir ilk olacağını söyledi.

Çakar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde DÜ'nün sağlık ve çevre alanında pilot üniversite seçildiğini açıklamasının kendilerine büyük bir onur ve gurur yaşattığını dile getirdi.

"Sağlık turizmi potansiyelini yükseltecek saha açmak istiyoruz"

Kentin coğrafi olarak çok büyük avantajları olduğunu aktaran Çakar, "Bölgenin İSKİ su havzası olması, turizm potansiyelinin yüksek olması, çevresel özelliklerinin ön plana çıkıyor olmasından ve önemli ekonomik ürün olan fındığın bölgede yetiştirilmesinden dolayı biz sağlık ve çevre alanlarını birleştirdik." diye konuştu.

Bölgenin sağlık turizm potansiyelini yükseltmeyi arzuladıklarını dile getiren Çakar, şunları kaydetti:

"Turizm alanında ciddi yatırımlar, her ilçenin ön plana çıkarmayı hedeflediği önemli atılımları bulunmakta. Bunlardan da faydalanarak, alternatif tıp ve tamamlayıcı sağlık uygulamaları alanında sağlık turizmi potansiyelini yükseltecek saha açmak istiyoruz. Aslında ülkemizde çok boş bir alan çünkü alternatif tıp ve geleneksel tıp uygulamaları dediğimiz anda aklımıza gelen bir merkez, il, coğrafya yok maalesef. Biz istiyoruz ki Düzce denildiği anda, akupunkturdan tutun hidroterapiye, arılarla terapi olan apiterapiye, tıbb-i nebevi hacamata kadar aklınıza hangi tür alternatif tıp yöntemleri varsa, insanların aklına o gelsin. İnsanların buraya sağlık turizmi anlamında yönelmesi amacını taşıyoruz."

Çakar, proje sürecinin 5 yıl olduğunu belirterek, "Ümit ediyorum ki bu zaman içerisinde alacağımız yatırımla da bölgede yeni otel ve merkezlerin açılmasına, üniversitemiz aracılığıyla ehil ellerden çıkacak sertifikalı kişilerin yetişmesine, pek çok farklı lisansüstü ve doktora programlarının açılmasına aracılık ederek, bölgenin ve ülkemizin, geleneksel tıp merkezi haline gelmesini el birliğiyle başaracağız." dedi. 

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.