Duterte, ABD'ye meydan okumaya devam ediyor

Duterte, ABD'ye meydan okumaya devam ediyor

Filipinler Devlet Başkanı Duterte, "Filipinler polisi için sipariş edilmiş olan 26 bin tüfeğin alımını iptal ediyorum." dedi.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ABD'nin, insan hakları ihlallerini gerekçe göstererek askıya aldığı silah satışına ilişkin anlaşmayı iptal ettiğini söyledi.

Philstar'da yer alan habere göre, Duterte, Bangsamoro Geçiş Komisyonunun süresini uzatan imza töreninde yaptığı konuşmada, "Filipinler polisi için sipariş edilmiş olan 26 bin tüfeğin alımını iptal ediyorum." dedi.

Rusya ve Çin’in kendilerine silah satmaya hazır olduğunu belirten Duterte, "Sipariş ettiğimiz yerde üretilenler kadar sağlam ve dayanıklı ancak daha ucuz olan diğer kaynakları değerlendireceğiz." ifadesini kullandı.

ABD'den "pahalı" silahlar satın alma konusunda ısrarcı olmayacağını bildiren Duterte, söz konusu anlaşmanın iptaline ilişkin gerekli yerlere talimat verdiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, geçen ay, Senatör Ben Cardin’in, "İnsan hakları ihlalleri endişesi ile Filipinler'e silah satışına karşı çıkacağını" açıklamasının ardından, yaklaşık 26 bin tüfeğin satışını askıya almıştı.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.