Düşük tansiyona bademli süt şifası

Düşük tansiyona bademli süt şifası

Tansiyon yüksekliği kadar düşüklüğü de yaşamı tehdit ediyor. Uzmanlar bu probleme karşı beslenmenin önemli olduğunu aktararak, badem ve süt ikilisinin tüketilmesini öneriyor

Otururken veya kalkarken kısa süreli baş dönmesi veya sersemlik ile kendini belli edentansiyon düşüklüğünde tedavinin doğru şekilde belirlenmesi için altında yatan sebeplerin iyi belirlenmesi gerekiyor. Tansiyon düşüklüğü ya da yüksekliğinin vücuda zarar verdiğini aktaran uzmanlar, tansiyonu dengeleme de beslenme programın ve doğru gıdaların önemli rol oynadığını ifade ediyor. Düşük tansiyon sorunu yaşayanlara şu besinler tavsiye ediliyor.

Badem ve Süt: Akşam yatmadan önce bir bardak suya 5-6 tane badem koyun ve sabaha kadar bekletin.
Sabah bademleri alın ve iyice öğüterek sıcak süte katarak için. Tansiyonun dengelenmesine yardımcı olacaktır. 

Tuzlu Su: Tuzda bulunun sodyum kan basıncını arttırır, böylece düşük tansiyon seviyesinin dengelenmesini sağlar. Yalnız aşırı miktarda tuz kullanımından mutlaka kaçınmalısınız, tansiyonu düşürmek isterken diğer sağlık sorunlarına yol açabilirsiniz. 

Üzüm: Üzüm doğal olarak hipotansiyon tedavisi için mükemmel bir metot olarak kabul edilir. Güne yayarak ortalama 30-40, kuru üzüm yemek düşük tansiyona iyi gelebilir.Bunun yanında 3-4 badem veya 10-15 kuş üzümü ekleyebilirsiniz. 

Fesleğen: C vitamini, magnezyum, potasyum, ve pantotenik asit açısından zengin olduğu için düşük tansiyona faydalıdır. Bunun yanında zihinsel faaliyetleri arttırır ve zihni açar. 

Meyan Kökü: Meyan kökü düşük seviyelerdeki tansiyonun dengelenmesi için en etkili alternatif tedavi olarak gösterilir. Ayrıca, kronik yorgunluk sendromu tedavisinde etkilidir. 

Pancar Suyu: Çiğ pancar suyu yüksek ve düşük tansiyonun dengelenmesine yardımcı olmaktadır. Bir hafta boyunca günde bir bardak pancar suyu içmek düşük tansiyonun dengelenmesini sağlayabilir. 

Biberiye: Biberiye sinir sistemini uyarır ve kan dolaşımının artmasını sağlar. Düzenli olarak az miktarlarda alınan biberiye, düşük tansiyon sorunlarının ortadan kalkmasına yardımcı olabilir. 

Havuç Suyu: Biraz bal karıştırılarak içilen bir bardak havuç suyu düşük tansiyonun yükselmesini sağlayabilir. Düşük tansiyon için kullanılan etkili yöntemlerden birisidir.

RAHAT GİYSİLER GİYİN
Bacak arda varis, ayaklarda şiş ve ağrılar tansiyonu etkileyebilir, bunun yanında bir de sağlıksız ayağı veya bacağı sıkan çorap, pantolon gibi giysiler giymek düşük tansiyona neden olabilmektedir. Bundan dolayı bacak, ayak veya vücudunun diğer bölümlerinde şiş ve benzeri sorunlar olan kişiler daha rahat ve sağlıklı elbiseler giymelidirler.

Limon Suyu: Limon suyu düşük tansiyonun yanında yüksek tansiyona da yardımcı olur. Düşük tansiyon için biraz tuz ve şeker karıştırılarak içilmesi düşük tansiyona anlık fayda sağlayabilir.

Kahve: Kahve düşük tansiyonun geçici olarak yükselmesine yardımcı olabilir. Sık sık tansiyonu düşürenler sabahları güne bir bardak kahve ile başlayabilirler. Ancak aşırıya kaçmamak şartıyla!

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.