Düşen uçakta patlama iddiası

Düşen uçakta patlama iddiası

Paris-Kahire seferini yaptığı sırada İskenderiye açıklarına düşen EgyptAir uçağına ilişkin inceleme yapan Mısırlı uzmanlar, 'uçakta bulunan insan kalıntılarının patlamaya işaret ettiğini' açıkladı.

Fransa'nın başkenti Paris'ten Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitmek üzere havalanmasının ardından kaybolan ve Akdeniz'de düştüğü tespit edilen EgyptAir'a ait yolcu uçağında hayatını kaybedenlerin nakledildiği morgda yapılan ilk inceleme sonuçlandı.

İncelemeyi gerçekleştiren Mısır heyeti, Kahire'deki morga henüz 80 insan uzvunun getirildiğini ve bugüne dek getirilen sadece bir uzvun bütün halinde olduğunu açıkladı.

Bu durumun uçak içinde bir patlama yaşandığını işaret ettiğine dikkat çeken heyet başkanı, "Ama patlamaya neyin neden olduğunu söyleyemem" diye de ekledi.

EgyptAir'a ait yolcu uçağı beraberindeki 56 yolcu ve 10 mürettebatla birlikte 19 Mayıs'ta Akdeniz'e düşmüştü. Yapılan incelemelerin ardından uçağın İskenderiye açıklarına düştüğü belirlenmişti.

Ancak kazanın yaşandığı günden bu yana arama çalışmalarına katılan ve inceleme yürüten ülkelerden Mısır ve Yunanistan'dan gelen açıklamalar birbiriyle çelişiyor.

Kazanın ardından arama çalışmalarının Yunanistan'ın Kerpe (Karpathos) adası çevresinde yoğunlaştırılmasının ardından bir açıklama yapan Savunma Bakanı Panos Kammenos, uçağın ani şekilde önce 90 derece sola, ardından da 360 derece sağa döndüğü açıklamıştı.

Mısır Hava Navigasyon Hizmetleri Müdürlüğü direktörü Ehab Azmi ise uçağın düşmeden önce keskin manevralar yaptığı yönündeki açıklamaların, ellerindeki verilerle çeliştiğini açıklamıştı.

AP'ye konuşan Azmi, "Elde ettiğimiz bulgular Yunan yetkililerin uçağın nasıl düştüğü yönünde yaptığı açıklamalarla çelişiyor" demişti.

Öte yandan Fransız M6 televizyonuna konuşan Fransız havacılık uzmanları, uçağın pilotu Muhammed Said Ali Şukayir'in, kabindeki dumanla ilgili hava kontrolörlerinden acil iniş istediğini söylemişti.

Uzmanlar, yaklaşık birkaç dakika süren konuşmada pilotun, acil inişi, uçaktaki dumanı temizlemek amacıyla istediğini de bildirdiğini aktarmıştı.

Daha önce de Fransız Sivil Havacılık yetkilileri, uçak düşmeden önce duman sinyali verdiğini ve bunun genelde yangın manasına geldiğini açıklamıştı.

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.