Dünyayı sıyıran göktaşı üç gün sonra fark edildi

Dünyayı sıyıran göktaşı üç gün sonra fark edildi

2013 Şubat ayında Rusya'ya düşen 1200 kişinin yaralanmasına ve şiddetiyle civardaki 6 şehrin camlarının patlamasına neden olan göktaşından daha tehlikeliydi

2017 OO1 olarak adlandırılan ve yeni keşfedilen bir asteroit, 21 Temmuz 2017 tarihinde dünyaya 123.031 kilometre mesafeden geçti. Bu mesafe bize en yakın gökcismi olan uydumuz Ay'dan 2 kat daha yakın. Ve bu geçiş ancak üç gün sonra farkedilebildi!

Hawaii Mauna Loa'daki ATLAS-MLO teleskobundan 23 Temmuz 2017'de asteroit 2017 OO1 olarak belirlenmiş bir göktaşı tespit edildi. Daha sonra gökbilimciler göktaşının yörüngesinin bir analizini çıkarttıklarında ise 3 gün önce meydana gelen tehlikeyi ancak anlayabildiler.

Asteroid 2017 OO1'in ortalama büyüklüğünün 60 metre civarında olduğunu belirten araştırmacılar, renginin çok koyu ve yansıtıcı bir yapısı olmadığından dolayı geç farkedildiğini bildirdiler.

Yetkililer Göktaşının dünyaya düşmesi halinde 2013 Şubat ayında Rusya'nın Çelyabinsk kentine düşen 1200 kişinin yaralanmasına ve şiddetiyle civardaki 6 şehrin camlarının patlamasına neden olan göktaşından daha tehlikeli olabileceğini belirttiler.

Araştırmacılar bu olayın Çelyabinsk gibi bir facianın her an tekrarlayabileceğinin bir hatırlatıcısı olduğunun altını çizdiler. Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.