Dünyayı 4 defadan fazla dolaşacak kablo çekildi

Dünyayı 4 defadan fazla dolaşacak kablo çekildi

Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Haktan Yaşar Kılıç, 8 yılda 14,5 milyar TL'den fazla yatırım yaptıklarını belirterek, "Dünyanın etrafını 4 defadan fazla dolaşacak kadar Türkiye'ye fiber çekmiş durumdayız" dedi.

Kılıç, bir otelde düzenlenen bölge müdürleri toplantısında, Türk Telekom'un altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Son 5 yıldır Türkiye'nin en değerli markası ve en fazla kar eden şirketi olduklarını hatırlatan Kılıç, "Geldiğimiz noktada Türk Telekom olarak özelleştirmeden bu yana 8 yıl içinde 14,5 milyar TL'den fazla yatırım yaptık" diye konuştu.

Müşterilerini haberleşme alanında dünyanın en yüksek teknolojisiyle buluşturmak için çalıştıklarını ifade eden Kılıç, "Dünyanın etrafını 4 defadan fazla dolaşacak kadar Türkiye'ye fiber çekmiş durumdayız. Her saat 9 kilometre fiber kablo çektik. Bu çalışmaları devam ettireceğiz" dedi.

Türk Telekom Güney 2. Bölge Müdürü Mehmet Bektaş da 8 ili kapsayan bölgede yaklaşık 18 bin kilometre uzunluğunda fiber alt yapıya sahip olduklarını söyledi.
Gaziantep'in bölgenin cazibe merkezlerinden biri olduğunu dile getiren Bektaş, şunları kaydetti:

"İnternet altyapısı her geçen gün daha fazla gelişme kaydediyor. Gaziantep, Türkiye'nin en fazla fiber uzunluğuna sahip 20'nci ili durumundadır. 2013 sonu itibariyle 25 bin 600 haneye ulaştığımız Gaziantep'te 2 bin 750 kilometreyi aşkın fiber alt yapıya sahibiz."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.