Dünyanın utancı parmak bebek Emira

Dünyanın utancı parmak bebek Emira

Rejimin saldırıları nedeniyle kâbus yaşayan Yermuk’taki Filistinli çocuklar açlıktan can çekişiyor. Gıda ve ilaç girişine izin verilmeyen kampta bir kiloya kadar düşen Emira bebeğin hali yürek burkuyor.

Suriye'deki savaşta yaşadığı trajedinin boyutuyla ters orantılı olarak dünya gündeminde adı neredeyse hiç yer almayan Yermuk Mülteci Kampı'ndaki dram sürüyor. Abluka ve keskin nişancı korkusuyla kamp içinde sıkışıp kalan 18 bin Filistinli dünyaya seslerini duyuramadıkları için ölüme terk edildi. Rejimin aralıksız devam eden varil bombalı saldırılarıyla boğuşan bölgede çocuklar açlıktan can çekişiyor.

'KUŞATMANIN BEBEĞİ'

İki aylık Emira bebeğin yürek burkan görüntüsü, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un “ölüm kampına" benzettiği Yermuk'un geldiği durumu özetliyor. Fotoğrafın hikayesini paylaşan BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) Sözcüsü Chris Gunness, “Bu, dünyanın utanması gereken bir görüntü. İki aylık bebek Emira, bir kilo ağırlığında. Silahlı grupların Yermuk'a girmesinden ve çatışmalar abluka altındaki Şam kampını sarmadan kısa süre önce dünyaya geldi. Babası hasta ve Emira ile onun 3 kardeşine bakmak için mücadele veriyor. Emira'nın annesi, küçük çocuğunu 'kuşatmanın bebeği' olarak tanımlıyor" dedi.

Yenişafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.