Dünyanın tercihi Türkiye

Dünyanın tercihi Türkiye

AK Parti iktidarıyla büyük bir dönüşüm yaşayan Türkiye’deki sağlık sektörü dünyanın da ilgisini çekiyor.

10 yıl öncesine kadar birçok hastalığın tedavisi için vatandaşlarını yurt dışına göndermek zorunda kalan Türkiye şimdi yurt dışından gelen yabancıları tedavi ediyor.

Türkiye son 10 yılda gerçekleştirdiği büyük atılımlarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Eğitimden ulaşıma, altyapıdan ağır sanayiye, bilgi teknolojilerinden askeri alanlardaki yatırımlara kadar birçok alanda söz sahibi olan Türkiye, sağlık turizminde de büyük bir ivme kazandı. Geçtiğimiz yıl 500 bin yabancı hastayı ağırlayan Türkiye önümüzdeki 4 yıl içinde bu rakamı 2’ye katlamayı planlıyor.

2018’DE 1 MİLYON HASTA

AK Parti iktidarıyla birlikte büyük bir dönüşüm yaşayan Türkiye’deki sağlık sektörü dünyanın da ilgisini çekiyor. 10 yıl öncesine kadar birçok hastalığın tedavisi için yurt dışına gitmek zorunda olan Türk insanı şimdi yurt dışında gelen yabancıların Türkiye’de tedavi edilmelerine şahit oluyor. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinden tedavi olabilmek için ülkemize gelen insanların Türkiye’yi tercih etme sebebi ise ucuz ve kaliteli sağlık hizmetleri. Türkiye’nin göstermiş olduğu bu başarı sağlık turizmi rakamlarına da yansıyor. 2013 yılında Türk hastanelerinde 500 bin yabancı tedavi edilirken, turistler ülkemize 2,5 milyar dolar para bıraktılar. Türkiye’nin 2018 için hedefi ise, 1 milyon hasta ve 5,6 milyar dolar gelir elde etmek.

ESTETİK VE GÖZ LİDER

Türkiye’yi tercih eden yabancıların ağırlıklı kısmı ise estetik cerrahi (özellikle burun ameliyatları) ile göz, diş ve fizyoterapi bölümlerine başvuruyor. Bu bölümleri ortopedi, kalp ve damar hastalıkları ile organ nakli talepleri izliyor. Sağlık konusunda, Türkiye’yi batıdan en çok Almanya, Hollanda, doğudan ise Rusya, Irak ve Libya’dan gelen hastalar tercih ediyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye sağlık alanında dünyada 7. sırada bulunuyor.

4,5 MİLYON AMELİYAT

Türkiye’deki bin 500 civarında hastanede yılda 4,5 milyon cerrahi işlem yapılıyor. Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre “Türkiye, 84 bin nitelikli yatağı olan ve yılda 500 bin civarı yabancı hastayı tedavi eden; 5’i uçak, 14’ü helikopter olmak üzere yaklaşık 3 bin 500 ambulans filosuyla en üst düzeyde acil hizmetleri kesintisiz sunan, bulunduğu coğrafyanın sağlık tedarikçisi konumunda önemli bir aktör” Türkiye’de yapılan 6 yüz nakli ve yılda 4 binden fazla karaciğer ve böbrek naklinin de artan talepte etkili olduğu belirtiliyor.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.