Dünyanın 'tamamen çerçevesiz' ilk akıllı telefonu!

Dünyanın 'tamamen çerçevesiz' ilk akıllı telefonu!

Çerçevesi kalın, az çerçeveli ve neredeyse çerçevesiz derken en sonunda tamamen çerçevesiz akıllı telefona da kavuştuk.

Bildiğimiz gibi akıllı telefonlarda son dönemin en önemli tasarım kriterlerinden birisi 'ekranın kasaya oranı' olarak değerlendirilmeye başlandı. Yani diğer bir deyişle ekran ne kadar büyük ve çerçeve ile ekranın üst ve alt kısımları ne denli küçükse tasarım da o kadar 'makbul' kabul ediliyor. Özellikle LG G2 ile birlikte ana akım haline gelmeye başlanan bu kriter Sharp'ın ülkemizde satışa sunulmayan Aquos Crystal serisi ile bir adım daha ileriye taşınmış olsa da henüz çerçevesiz bir modele rast gelmemiştik.

Ta ki ZTE'nin imzasını taşıyan Nubia Z9'a kadar: Geçtiğimiz haftalarda tanıtımı yapılan ve ilerleyen günlerde Çin'de satışa sunulan Nubia Z9 'neredeyse çerçevesiz' tasarımı 'tamamen çerçevesiz' tasarıma evrilten model.

Çerçevesiz tasarımının yanı sıra teknik açıdan da değerlendirdiğimizde üst seviye olarak nitelendirebileceğimiz Android 5.0 tabanlı model; 5.2-inç'lik FHD (1920x1080) ekran, Snapdragon 810 yongaseti, 3/4GB RAM, 32/64GB dahili hafıza, 16MP arka ve 8MP ön kamera ve 2,900mAh batarya ile geliyor. Keza parmak izi sensörlü bir varyasyonu da mevcut.

Modelin pratik kullanımda en işimize yarayacak özelliklerinden birisi de oldukça geniş bir el hareketi işlevselliği sunuşu. Yani örneğin parmağımızı telefonun kenarından aşağı çektiğimizde sayfa/menü otomatik olarak aşağıya indirebiliyor yahut telefonu avucumuzla hafifçe sıktığımızda kompakt ekran moduna geçebiliyoruz. Keza aşağıdaki videoyu izlerseniz buna benzer bir sürü jesti görebilirsiniz:

Önümüzdeki ay içerisinde Asya'nın ertesinde Amerika ve Avrupa'da da satışa sunulacak olan telefon muhtemelen Türkiye pazarına resmi ya da paralel ithalat gibi yollardan hiç giriş yapmayacak olsa da eğer yolunuz satıldığı ülkelere düşerse ve telefon almak isterseniz kesinlikle göz gezdirmenizde fayda var.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.