Dünyanın kanayan yarası; Orta Afrika!

Dünyanın kanayan yarası; Orta Afrika!

19-22 Mart tarihleri arasında İstanbul ve Ankara'da düzenlenecek Uluslararası Orta Afrika Konferansı ile Türkiye ve dünya kamuoyunun dikkatinin Orta Afrikalı Müslümanlara yönelik katliamlara çekilmesi hedefleniyor.

Türkiye'de ilk defa Ortadoğu ve Afrika Araştırmacıları Derneği (ORDAF), Uluslararası Hukukçular Birliği (UHUB) ve İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ) tarafından 19-22 Mart tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Orta Afrika Konferansı kapsamında Orta Afrika'da yaşanan dramın içinden gelen devlet adamı, medya mensubu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri yaşananları birinci ağızdan anlatma imkânı bulacaklar.

Ortadoğu ve Afrika Araştırmacıları Derneği (ORDAF) Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Kurşun, Orta Afrika'da yaşanan katliamlara dünya medyasının adeta gözlerini kapattığını, Türkiye'de ise bu konuya dar bir çevrenin ilgi gösterdiğini belirterek, düzenledikleri konferans ile öncelikli amaçlarının Orta Afrika'da yaşanan vahşete dikkat çekmek, Orta Afrikalı Müslümanların yalnız olmadığını, onların dertlerini ve özellikle insanca yaşama haklarını gündeme alan bir ülkenin var olduğunu göstermek, ayrıca medyamızın, akademik camiamızın, entelektüel kesimimizin ve devlet yetkililerimizin de bu konuda doğru bilgiye ulaşmalarını sağlamak olduğunu söyledi.
Etkinlik kapsamında hedef kitlesinin başta Türkiye olmak üzere bütün dünya kamuoyu olduğunu söyleyen Zekeriya Kurşun "dikkatlerin bu bölgeye yoğunlaşması belki de daha az kanın akmasına, daha az insanın yurtsuz kalmasına katkı sağlayacak ve özellikle çevre ülkelerin de bu sorundan dolayı yeni buhranlara sürüklenmelerini engelleyecek bir duyarlığın gelişmesine imkân tanıyacaktır. Dedi.
Türkiye Cumhuriyeti Çad Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas ise Afrika'nın 21. yüzyılın geleceğinin şekillenmesinde Orta Afrika'nın çok önemli bir konum arz ettiği için bir anda tüm halkın arasına fitne sokulduğunu belirterek bundan en büyük zararı Müslümanların gördüğünü ve vahşeti en ağır şekilde yaşadıklarını söyledi. Sırada Hristiyanların olduğunu ifade eden Ahmet Kavas, böylece ülke nüfusunun olabildiğince kırılacağını ve uranyum, altın, elmas, petrol kaynakları ile ilgili kararların çok uluslu şirketlerin eline geçeceğini belirtti. Kavas bu gibi konulara dikkat çekmesi bakımından Uluslararası Orta Afrika Konferansının bir ilk adım olduğunu sözlerine ekledi.
Tarihten günümüze Orta Afrika'nın durumu, Orta Afrika'da siyasal gelişmeler ve Müslümanların durumu ve Orta Afrika'nın geleceğine dair değerlendirmelerin yer alacağı konferansın İstanbul ayağı 20 Mart 2014 Perşembe günü saat 10.00'da İstanbul Ticaret Üniversitesi Eminönü Kampüsü İsmail Özarslan Salonunda, Ankara ayağı ise 21 Mart 2014 Cuma günü saat 14.00'da Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yunus Emre Salonunda gerçekleştirilecek.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.