Dünyanın gözü yeniden Suriyelilere çevrildi

Dünyanın gözü yeniden Suriyelilere çevrildi

AFAD Başkanı Oktay, kamplar dışında yaşayan yaklaşık 500 bin Suriyeli bulunduğunu belirterek, "Oradaki hizmetlerde uluslararası camianın elini taşın altına koyması lazım" dedi.

Eşber Ayaydın'ın haberi:

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Harran'da gerçekleştirilen "2. Suriye'ye Komşu Ülkeler Bakanları Toplantısı"nın, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun önerisiyle Cenevre-1 Konferansı'nda hayata geçtiğini hatırlattı.

Toplantıların, Suriyelileri barındıran komşu ülkelerin ev sahipliğinde ve her seferinde bir kampta yapılmasının uygun görüldüğünü ve Harran'da da ilkinin gerçekleştirildiğini aktaran Oktay, bu sayede Suriyelilerin durumunun gözler önüne serildiğini söyledi.

Davutoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ile Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari'nin yanı sıra  Lübnan, Ürdün ve Mısır'dan üst düzey yöneticilerin katıldığını anımsatan Oktay, şunları kaydetti:

"Organizasyon, dünyanın ilgisini Suriye'deki zulmün ve sıkıntının bitmesiyle alakalı algıyı yeniden oluşturma açısından olumlu geçti. Ayrıca Türkiye'nin yaptığı yardımların dünyaya bir kez daha duyurulması fırsatı bulduk. Kamplarımızda bir sıkıntı yok, Türkiye dünyanın en iyi bir sistemini kurdu. Ama kampların dışında yaklaşık 500 bin Suriyeli var. Oradaki hizmetlerde özellikle uluslararası camianın elini taşın altına koyması lazım."

Cenevre-2 Konferansı öncesi Harran'da gerçekleştirilen toplantının anlamlı olduğunu dile getiren Oktay, "Suriyelilere olan algının arttırılması anlamında bir faydası var. Cenevre öncesi böyle bir toplantının olmasının da ciddi bir faydasının olduğunu inanıyoruz. Ama asıl çözümün mutlaka politik girişimlerde olduğunu yine biz ifade ediyoruz" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.