Dünyanın en uzun ‘elif’i bu sergide

Dünyanın en uzun ‘elif’i bu sergide

İstanbul Şişli’de bulunan ‘Bir İmza Sanat Galerisi’, bugünlerde dünya çapında üne sahip sanatçıların karma sergisine ev sahipliği yapıyor.

Galeride dün açılan ‘Çizginin Yolculuğu’ sergisinde görücüye çıkan dünyanın en uzun ‘elif’i ziyaretçilerini bekliyor. Sergide ayrıca ünlü hat sanatçıları Fuat Başar, Hasan Çelebi, Davut Bektaş, Arda Çakmak, Prof. Dr. Uğur Derman, Hüseyin Kutlu, Erol Dönmez, Ali Alparslan, Ali Toy, Ferhat Kurlu, Gürkan Pehlivan’ın da eserleri bulunuyor. Hat eserlerinin yanı sıra birçok sulu boya ve minyatür çalışmasının da sergilendiği galeri, bir ay boyunca misafirlerini ağırlayacak.

Serginin en önemli eserleri arasında yer alan ‘dünyanın en uzun elif’i hat sanatının usta ismi Fuat Başar’a ait. Ünlü hattatın kamışla çektiği elif, 283 cm yüksekliğinde. Boyundan büyük bir işe kalkıştığını ifade eden Fuat Başar, bu boyutta bir ‘elif’i çizebilmek için özel kâğıt, özel mürekkep hokkası ve ‘pideci küreği’nden yararlandığını anlatıyor. Sanatsal zenginliğin ve zarafetin sonraki kuşaklara aktarılmasının önemli olduğunu söyleyen Bir İmza Sanat Galerisi Koordinatörü Sabri Kalender, “Üzerinde bulunduğumuz coğrafyayı, geleneksel sanatlarımızla anlatmak, bu tür projelerimizi daha anlamlı kılacaktır.” diyor. Sergide yer alan eserleri meydana getirenlerin günümüzün önemli isimleri arasında olduğunu belirten Sabri Kalender, “Bize ait olan sanatları özellikle genç nesillerin unutmamasını amaçlıyoruz. Bu eserler; tüm manevî duygularımızı, zenginliklerimizi ve tarihimizi barındırmaktadır.” diye konuşuyor.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.