Dünyanın en pahalı şehri oldu

Dünyanın en pahalı şehri oldu

Singapur, Economist Intelligence Unit'in (EIU) yaptığı son araştırmaya göre, dünyanın en pahalı şehri olarak kaydedildi.

Dünya genelinde 131 şehri kapsayan çalışmada, yaşam giderlerini belirlemek için 400'den fazla kategorideki fiyatlar ele alındı.

EIU'nun araştırmasında Singapur'un listenin ilk sırasında yer almasında, otomobil fiyatlarının, fahiş ruhsat ücretleriyle beraber oldukça yüksek olması ve buna bağlı olarak genel ulaşım maliyetlerinin fazlalığı etkin rol oynuyor. Buna göre, Singapur'da araç edinme ve genel ulaşım maliyetlerinin New York'tan 3 kat daha fazla olduğu görülüyor.

Araştırmada, doğal kaynaklarının olmayışı, su ve enerjide dışa bağımlı oluşu da Singapur'u en pahalı kılan etkenlerden biri olarak yer alıyor. Dışa bağımlılık, su ve diğer faturaların kabarık gelmesine yol açıyor.

Dünyanın en pahalı şehirleri sıralamasında ilk 5'te Singapur'dan sonra Paris, Oslo, Zürih ve Sidney yer alıyor. Listenin son 5'inde ise Cezayir, Bükreş, Panama, Cidde ve Riyad bulunuyor.

EIU'nun dünya genelindeki pahalılık araştırması yılda iki kez yayınlanıyor. Araştırmada, gıda, giyim, ev gereçleri, konut kirası, ulaşım, özel okul ve enerji faturalarını da kapsayan 160 ayrı ürün ve hizmetten oluşan 400 maddelik fiyat listesi üzerinde çalışma yapılıyor. New York'taki genel tüketici fiyatlarının baz alındığı araştırmada, 97 ülkeden 131 şehir, belirlenen kategorilerde karşılaştırılıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.