Dünyanın en büyük ve hızlı hard diski

Dünyanın en büyük ve hızlı hard diski

Dünyanın en büyük ve en hızlı sabit sürücüsü Seagate tarafından üretildi. Takıntılı bir arşivciyseniz tam sizin için biçilmiş kaftan olan Barracuda Pro tam 12 terabayt sakalama alanına sahip ve oldukça hızlı veri aktarımı gerçekleştiriyor.

Günümüzde bilgisayarların bir çoğu 500GB, 1TB ve az da olsa 2TB gibi saklama alanlarıyla satılıyor. Bu büyüklükteki sabit sürücüler normal kullanıcılar için yeterli olur. Ancak profesyonel tasarımcı, bilgisayar oyunu tutkunu veya arşivciyseniz daha fazla saklama alanına ihtiyaç duyarsınız.

Seagate bu tür kullanıcıları düşünerek dünyanın en büyük ve en hızlı hard diski Barracuda Pro’yu ortaya çıkardı. 12 terabayt büyüklüğündeki hard disk, 7200 rpm ile çalışıyor ve 250 mb/s veri aktarım hızına sahip. Barracuda Pro’nun bu kadar hızlı olması biraz ilginç çünkü SSD değil aksine mekanik olarak çalışıyor.


Seagate Barracuda Pro
Bu dev ve hızlı sabit sürücü ile neler yapılabilir aşağıda listeledik;

- 12 milyon e-kitap ( kitapların ortalama 1MB olduğu düşünülürse)
- 6 milyon fotoğraf ( iPhone 7 ile çekilmiş fotoğraflar)
- 3 milyon şarkı
- 2 bin 666 Full HD film
- 480 Blu-Ray film
Seagate yeni sabit sürücüsü Barracuda Pro’nun VR,AR,4K ve 360 derece videolar için uyumlu olduğunu ve daha büyük dosyaları da saklayabileceğini belirtiyor. Bu kadar büyük bir saklama alanı tabi ki ucuz olmaz, firma ürünün fiyatını açıklamadı ancak bir internet sitesi 480 dolar fiyat etiketiyle ürünü listeledi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.