Dünyanın en büyük Online İslami Kütüphanesi 20. Yılını kutluyor

Dünyanın en büyük Online İslami Kütüphanesi 20. Yılını kutluyor

20 yıl önce küçük bir veritabanına sahipken, bugün itibari ile dünyanın en büyük İslami internet kütüphanesi olma özelliğini taşıyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Katar  İslami İşler Bakanlığı'nın online ağı olan İslamweb, 20'nci yılına girdi. 20 yıldır İslami eserleri ve belgeleri online olarak yayınlayan İslamweb Kütüphanesi, bugün itibari ile dünyanın en büyük İslami eserler kütüphanesi olma özelliği taşıyor.

Bakanlık ise 20.yıl şerefine dünyanın en yeni teknolojisini kullanan ve dünyanın dört bir yanındaki ziyaretçilerin ilgi alanlarına ve isteklerine hitap eden web sitesinin yeni bir sürümünü yayınladı. İslamweb kütüphanesi artık çok daha hızlı ve kullanışlı şekilde hizmet verecek.

Kütüphane içinde yok yok. İslam ile ilgili araştırmalar yapmak isteyen Müslüman veya Gayr-i Müslimler için sosyoloji, psikoloji, bilim, tıp, fetvalar, İslami ilimler ve çok daha farklı alanlarda çeşitli belge ve eserler kullanıcıların hizmetine sunuluyor.

Ağ, Arapça, İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Almanca ve Endonezya'nın altı dilde bilimsel, bilgi ve vaaz materyallerini ve hizmetlerini 8 milyon sayfa ve 2 milyar sayfa gösterimi ile yayınlamaktadır.

Siteden sorumlu olan ve İslami İşler Bakanlığının dini rehberlik bölümü müdürü Malallah Al Jaber, İslamweb'in 20 yıl boyunca büyük bir emek ile sabırla geliştirildiğini söyledi. Jaber'in ifadelerine göre İslamweb'in bir diğer önemli yanı ise sahte ve korsan İslami kaynaklara karşı önlem alınması. Online kütüphane sayesinde isteyen Müslüman istediği konuda bilgi alabiliyor ve korsan veya sahte kaynaklar endişesi ortadan kalkıyor.

Bakanlığın 20. yıla özel hizmetleri sadece tasarım yenilemesi ile sınırlı kalmayacak. Önümüzdeki günlerde sisteme büyük bir veritabanı eklemesi yapılacak. Ardından kısa zaman içinde İslamweb'in mobil sürümü de hazırlanacak.

Menafn'in haberine göre Şu anda, web sitesinin danışma bölümü 180.000'den fazla tıbbi, psikolojik, sosyal ve diğer istişareleri içerirken, fetva bölümü 230.000'den fazla farklı fetva ve 100.000 adet çeşitli kültürel makale kaydetti. Site içinde toplam 2 milyon sayfalık bilgi bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.