Dünyanın beklediği proje

Dünyanın beklediği proje

Dünyanın beklediği proje

Turizmde yeni bir destinasyon yaratacak, uluslararası standartlara uygun 2 golf sahası, kongre merkezi, sağlık kompleksi, tatil köyleri tarihi, kültürel ve doğası ile Türkiye'nin el değmemiş temizlikteki bakir önemli turizm merkezlerinden biri olacak Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı Turizm Projesi'nin biran önce hayata geçirilmesi istendi.
 
Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ, yaptığı açıklamada, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bilinen Kilikya Bölgesi'nin turizm pastasından daha fazla pay alabilmesi için Tarsus-Kazanlı Turizm Merkezi Projesi'nin biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.
 
Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı Projesiyle turizmde yeni bir dönemin başlayacağını belirten Akdağ, "Bu proje ile Mersin'den başlayıp Hatay Samandağ'a kadar devam eden Doğu Akdeniz sahil şeridi hayat bulacak. Bizim önerimiz bölge bir bütündür . Sadece Çukurova dersek bölgeyi dar bir alana sıkıştırmış oluruz ama bölgenin tarihi ismi olan Kilikya ismini kullanırsak bu isimle Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay'ı da kapsamış oluruz. Tabi bu dört ilin her birisini ayrı ayrı pazarlamak mümkün değildir, ancak ve ancak paket halinde 4'ü bir arada pazarlana bilir. Burada 4 ilin turizm paydaşlarının bir an önce bir araya gelip Turizm çalıştayı yapmalı ve ortak hareket etmeliler'' dedi.
 
Akdağ, şöyle konuştu:
 
"Dünyanın merakla beklediği bu proje turizmde yeni bir destinasyon yaratacak, uluslararası standartlara uygun 2 golf sahası, kongre merkezi, sağlık kompleksi, tatil köyleri tarihi, kültürel ve doğası ile Türkiye'nin el değmemiş temizlikteki bakir önemli turizm merkezlerinden biri olacak olan proje bir çekim merkezi yaratacaktır. Bu yüzden burası önemli bir potansiyele sahip olacaktır. Dünya turizmi yeni kana, yeni bir destinasyona ihtiyaç duymaktadır. Dünyadaki yeni müşteri profiline son derece uygun bir projedir. Özellikle Arap müşterilere daha çok hitap edecektir. Bunun sebebi hem Ortadoğu'ya yakınlığı hem de projenin cazibe merkezi olacak olmasıdır. Bu kadar büyük ve önemli bir proje neden hala hayata geçirilemiyor? Neden alt yapı hala hazır değil? Neden Çukurova Hava Limanı bitirilemiyor? Neden Berdan Çayı yatağı değişimi sonuçlanmıyor? 2013 yılının ilk yarısında faaliyete geçmesi beklenirken 2014'e geldiğimiz halde neden yatırımlar takip edilemiyor?
 
Dünya genelindeki turizm yatırımcıları da bu projeyi dört gözle bekliyor. Bu proje ile Kilikya Bölgesi, Avrupalı ve Ortadoğulu turistlerin uğrak noktalarından birisi olacak. Proje, bölgeyi Türkiye'nin en önemli turizm merkezi konumuna taşıyacak. Ayrıca, Tarsus'a, Mersin'e, Adana'ya ve nihayetinde Doğu Akdeniz çanağındaki bütün illere, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan büyük gelişmeler kazandıracak."
 
Akdağ, ADRO olarak bu işin takipçisi olacaklarını ifade ederek, "Çünkü bu hem ülkemiz için hem de meslektaşlarımız için son derece önemli bir projedir. Turizmin gönüllü elçileri, gizli kahramanları olarak , Profesyonel Turist Rehberi ile bölgemizde hizmet vermekteyiz tabi bu projenin hayata geçmesi ile hem bölgedeki Turizm canlanacak hem de bölgeye dışarıdan Rehber meslektaşlarımız akın edecek" diye konuştu.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.