Dünyadan katliama göstermelik tepki

Dünyadan katliama göstermelik tepki

Batı Şeria'da Filistinli iki gencin İsrail askerleri tarafından sokak ortasında vurularak öldürülmesine yönelik tepkiler sürüyor.

Nekbe'nin (Büyük Felaket) 66'ncı yıldönümünde düzenlenen gösterilere katılan Filistinlilerin İsrailli askerlere taş attığı eylemler sırasında vurulan gençlerin öldürüldüğü anın görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından ABD'den yapılan açıklamada, İsrail hükümetinin olayla ilgili "hemen ve şeffaf bir soruşturma" yürütmesi istendi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'ye günlük basın toplantısında, iki Filistinli gencin, İsrail askerleri tarafından vurulma anlarının yer aldığı kamera kayıtları soruldu.
Bu videoyu ve olayı yakından izlediklerini belirten Psaki, İsrail hükümetinden bu konuda ek bilgiler istediklerini ve bu konuda İsrail ile temas halinde olduklarını ifade etti.
Psaki, "Protestocuların ortaya koyduğu tehdide güç kullanımının orantılı olup olmadığı da dahil, olayla ilgili bulgular noktasında, İsrail hükümetinden hemen ve şeffaf bir soruşturma yürütmesini bekliyoruz" dedi.

Birleşmiş Milletler'den yapılan açıklamada da İsrail'in "silahsız oldukları anlaşılan gençlerin vurulduğu olaya ilişkin bağımsız ve şeffaf bir soruşturma başlatması" için çağrıda bulunuldu.

"SEBEPSİZ YERE VURDULAR"

İsrail insan hakları örgütü B'Tselem, söz konusu görüntülerin, askerlerin gençleri yaklaşık 200 metre mesafeden gerçek mermi kullanarak sebepsiz yere vurduğuna dair iddiaları güçlendirdiğini belirtti.

İSRAİL'DEN GARİP SAVUNMA

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon ise "hayatları tehlikede olan askerlerin doğru davrandığını" savundu. İsrail ordusu da eylemlerde gerçek mermi kullanılmadığı iddia etti.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.