Dünyadaki mazlumların gözü Türkiye'de

Dünyadaki mazlumların gözü Türkiye'de

Suriye boş yere masumların kanı dökülüyor. Yani hiç bir gönül, kalbinde vicdan olan bunu kabul etmez

Irak Din Alimleri Konseyi Kerkük Sorumlusu Adil Mahmut, Suriye'deki olaylara ilişkin, "Boş yere masumların kanı dökülüyor. Yani hiç bir gönül, kalbinde vicdan olan bunu kabul etmez. Suriye için biz de çok üzülüyoruz" dedi. Ayrıca Adil, tüm mazlum haklarının umut kapısı olarak Türkiye'yi gördüklerini ifade etti.

Mahmut, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti (TDKB) Ajansı ve Türkmeneli Dernekleri Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen "Irak Türkleri Haftası" etkinlikleri kapsamında geldiği Eskişehir'de AA muhabirine açıklama yaptı.

Eskişehir'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Mahmut, kendileriyle yakından ilgilenen Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve kent halkına teşekkür etti.

Bu tür ziyaretlerin Müslümanlar arasındaki kardeşlik bağlarını pekiştirdiğini belirten Mahmut, "Bir toplumun birbirinden bağı koptuğu zaman o toplum tehlikeye girer. Biz de buranın bir parçasıyız. Bu gibi ziyaretler kardeşlik için bir köprüdür. Müslümanların üzerindeki sıkıntıları kaldırması için Rabbimizden temenni ediyoruz" diye konuştu.

Suriye'de yaşanan olayları üzüntüyle takip ettiklerini dile getiren Mahmut, şöyle konuştu:

"Hakikaten baktığımız zaman üzüntücü haberler görüyoruz. Boş yere masumların kanı dökülüyor. Yani hiçbir gönül, kalbinde vicdan olan bunu kabul etmez. Suriye için biz de çok üzülüyoruz. Zaten Suriye'deki olaylar bu bölgenin hepsini etkiliyor. Özellikle yani Suriye'de olan katliamlar, bombalar, hakikaten bizim için üzüntü verici. Rabbim Müslümanların üzerindeki sıkıntıları kaldırsın. Allah, her zaman mazlumun yanındadır. Zalimin ne kadar gücü olsa, topu, tankı olsa hiç bir güç Allah'ın gücünden büyük değildir. Onun için Allah her zaman mazlumla beraberdir."

Esed rejimi tarafından işlenen savaş suçlarını belgeleyen fotoğraflara da değinen Mahmut, "Anadolu Ajansı, yaklaşık 50 bin civarında fotoğraf yayınladı. Fotoğraflar hakikaten insaniyetin kara bir çehresidir. İnsan, fotoğrafları gördüğü zaman üzülüyor. Kalbinde iman olan hiç kimse bunu kabul etmez, Allah da kabul etmez. Zaten hayrı yaptıran imandır. İman olmadığı zaman bütün çirkin şeyler ortaya çıkar" dedi.

Dünyadaki mazlumlar gözünü Türkiye'ye dikmiş durumda

Mahmut, dul kalan kadınların, babasız, annesiz büyüyen çocukların kendilerini çok üzdüğünü ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bizim her zaman için Peygamber Efendimizin hayatından ibret almamız lazım. Peygamber Efendimiz bir önderdi. Medine'ye baktığımızda en büyük problemi çözdü. Güçlü olan güçsüze zulüm ediyordu. Devamlı bir zulüm vardı. Peygamber Efendimiz Medine'de devlet kurduğu zaman o sorun çözüldü. Bu sorun kardeşlikle çözüldü. Bizim mesajımız, Suriye'de olsun, Irak'ta olsun dünyanın her yerinde sorunların kardeşlikle çözülmesi yönündedir. Dünyanın her bir yerinde mazlumlar gözünü bu memlekete (Türkiye'ye) dikmiş durumda. Türkiye toplum olarak ve devlet olarak mazlumlara destek veriyor. Ama bu sadece Türkiye'nin görevi değil, tüm Müslüman ülkelerinin bu harekete destek vermeleri lazım. Bir devletin Somali'de, Irak'ta, Suriye'de, Filistin'de Gazze'de yaptığı çabalar kısıtlı geliyor. Bu sorunu çözmek için tüm Müslüman devletlerin birlikte hareket etmesi gerekir."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum