Dünyada saniyede bakın kaç insan doğuyor

Dünyada saniyede bakın kaç insan doğuyor

Dünya Nüfus Vakfı tarafından açıklanan son verilere göre, yılda 80 milyon artan dünya nüfusu, yıl sonu 7 milyar 284 milyon 283 bin olacak.

Dünya nüfusu her saniye 2,6 kişi artıyor. 1970 yılında dünya nüfusunun bugünkünün yarısı kadar olduğu hatırlatılan açıklamada, hızlı nüfus artışının gelişmekte olan ülkelerde doğum kontrolünün etkin bir şekilde uygulanamamasından kaynaklandığı bildirildi. 

Süddeutsche Zeitung gazetesinin haberine göre, gelişmekte olan ülkelerde her dört kadından biri, istemesine rağmen doğum kontrolü uygulayamadığı için hamile kalıyor. Son verilere göre, dünya şayet 100 kişiden oluşan bir köy olsaydı, 15 Afrikalı, 60 Asyalı, 10 Avrupalı yaşıyor olacaktı.
Nüfus artış hızının aynen devam etmesi durumunda ise, 2050 yılında 134’e ulaşacak olan köy nüfusunun, 33 Afrikalı, 73 Asyalı ve 10 Avrupalı’dan oluşacağı hesaplanıyor. Asya ve Avrupa nüfusu düşerken, Afrika’da nüfus artışının yüzde 15’den 25’e çıkması öngörülüyor. 

Aile planlamasının bir insanlık hakkı olduğunu belirten Dünya Nüfus Vakfı Başkanı Renate Bähr’e göre, her kadın ne zaman ve kaç tane çocuk yapacağına özgürce karar verebiliyor olsaydı ve hamile kadınlar yeterli sağlık hizmeti alabilseydi, yılda 200 bin kadın ve 2 milyon bebek hayatta kalacak ve istenmeyen hamileliklerin oranı yüzde 70 düşecekti. 

Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.