Dünyada helal gıdaya çok talep var

Dünyada helal gıdaya çok talep var

Dünya İslam Birliği Uluslararası Helal Konseyi Genel Sekreteri el-Ayed: - "Müslümanların bu konuda kendi aralarında yardımlaşmaları gerekiyor."

Dünya İslam Birliği Uluslararası Helal Konseyi Genel Sekreteri Salih Hüseyin el-Ayed, Müslümanların helal gıda konusunda yardımlaşması gerektiğini belirterek, "Şirketlerden de rica ediyorum, helal gıdayla ilgilensinler ve üretsinler, bu konuda maddi çıkarları olacaktır çünkü helal gıdaya çok talep var" dedi.

El-Ayed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezi Mekke'de bulunan Dünya İslam Birliği'ne bağlı çalıştıklarını, İslam ülkelerine gönderilen gıda ve ilaçları kontrol edip, belge verdiklerini söyledi.Helal gıdanın dünya genelinin yüzde 20'sini oluşturduğuna dikkati çeken el-Ayed, "Bunların mali kıymeti 1 trilyon doların üzerinde. 10 yıl sonra bu rakam daha da artarak 30 trilyon dolara yükselecek. Onun için helal gıdayla Müslüman devletlerin bazıları yakından ilgileniyor" diye konuştu.

Özellikle Suudi Arabistan, Malezya, Endonezya ve Türkiye gibi Müslüman devletlerin helal gıda sertifikasıyla ilgilendiğini ifade eden el-Ayed, Suudi Arabistan'ın devlet politikası olarak ilgilendiğini, helal olmayan gıdaların ülkeye sokulmadığını anlattı.Türkiye'nin de bu konuda çalışmaları bulunduğuna değinen el-Ayed, Türkiye'de de bir kuruluşun verdiği sertifikalara itimat ettiklerini, bu gıdaların Suudi Arabistan'a girebildiği bilgisini paylaştı.

aa

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum