Dünyada en çok okunan kitap Kur’an-ı Kerim’dir

Dünyada en çok okunan kitap Kur’an-ı Kerim’dir

Her dinin bir yazısı vardır. Ama yazının dini yoktur

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Kocaeli Kitap Fuarı’nda Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan, Kılavuz Gençlik Sahnesinde Kitap ve Medeniyet konulu söyleşi gerçekleştirdi. Yusuf Doğan, “Biz bir kitap medeniyetiyiz. Kitap evimizin rafına yerleştirdiğimiz bir eşyanın çok ötesindendir” dedi.

YAZININ DİNİ YOKTUR

“Bizde kitap; yazısıyla kalemiyle kutsal sayılır” diyen Doğan, ‘’Yazı bizim inancımızda çok önemlidir. Allah, Kalem Suresinde, ‘Kalemin yazdığı satırlara yemin olsun’ buyurarak yazının önemine değinmiştir. Her dinin bir yazısı vardır. Ama yazının dini yoktur” şeklinde konuştu.

KUR’AN-I KERİM MEDENİYETİMİZİN MERKEZİ

Kur’an-ı Kerim’in medeniyetimizin merkezi olduğunu belirten Doğan, “Dünyada en çok okunan kitap Kur’an-ı Kerim’dir, fakat en az anlaşılan kitap yine Kur’an-ı Kerim’dir. Kitaplar düşüncemizi olgunlaştırır. Zihnimizi açar, doğayı, toplumu anlama ve yorumlama yeteneği sağlar. İnsanı olgunlaştırır, okul hayatındaki başarıları olgunlaştırır. Kimliği inşa eder. Kitap en temel eğitim öğretim aracıdır” diye konuştu.

AYDA 2 SAAT 56 DAKİKA KİTAP OKUYORUZ

Yusuf Doğan, Kitap ve Medeniyet söyleşisinde Türkiye’de kitap okuma oranlarının azlığına dikkat çekti. Doğan, “Türkiye’de her 100 kişiden sadece 4,5 kişi kitap okuyor. Televizyon izlemeye ayda 63 saat ayrılırken kitap okumaya ayda 2 saat 56 dakika ayrılıyor. Kitap okumama ile ilgili genel bahaneler zaman sıkıntısı, sözlü gelenek, teknolojik gelişmeler ve ekonomik sıkıntılar” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE 3 KİŞİYE 1 KİTAP DÜŞÜYOR

Söyleşide Almanya ve Türkiye’yi karşılaştıran Kocaeli Müftüsü Doğan, “Almanya’da 11 bin kütüphanede150 milyon kitap varken, Türkiye’de 1592 kütüphane 26 milyon kitap var. Almanya’da kişi başına 3 kitap düşerken, Türkiye’de 3 kişiye 1 kitap düşüyor” dedi. Yusuf Doğan, yılda 1 ile 5 adet arasında kitap okuyan kişilerin az kitap okuduğunu, yılda 21 kitaptan fazla okuyanların çok kitap okuyan sınıfa girdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.