Dünyaca ünlü Üniversite'de Müslümanlara ayrımcılık

Dünyaca ünlü Üniversite'de Müslümanlara ayrımcılık

ABD'de bulunan ve Dünya'nın en ünlü üniversitelerinden biri olan Columbia Üniversitesi'nde Müslümanlara karşı yapılan ayrımcılık bir soruşturma konusu oldu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

Risale Haber- ABD'den her gün başka bir Müslüman düşmanı eylem haberinin gelmesi Müslümanları üzüyor. Bu sefer haberin geldiği yer ise Dünya'nın en iyi üniversiteleri arasında kendisine her yıl yer bulan Columbia Üniversitesi oldu. Olay geçtiğimiz Ramazan Ayı'nda yaşanmış. Geçtiğimiz günlerde ise konu ile ilgili soruşturma açıldı.

Columbia Üniversitesi Müslüman öğrenciler kadar Müslüman çalışanların da bulunduğu bir üniversite. Müslüman çalışanların şikayeti ise, Üniversite'nin papazının, geçtiğimiz Ramazan ayında Müslüman çalışanlara iftar için erken biten vardiya izni vermemesi. Bu nedenle Müslüman çalışanlar büyük mağduriyetler yaşamış. Yine namazını kılmak isteyen Müslüman çalışanlara da izin çıkmamış.

Olay okulun öğrencileri tarafından çıkarılan gazetenin olayı haberleştirmesi sayesinde ABD medyasında konuşulmaya başlandı. Yine Üniversitenin eski bir Müslüman çalışanı da İnsan Hakları Mahkemesi'ne şikayette bulundu.

newsmax'in haberine göre Columbia Üniversitesi'nin bu olay nedeniyle 250.000 dolar para cezasına çarptıralabilir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.