Dünyaca ünlü oyuncuyu sığınmacı sandılar

Dünyaca ünlü oyuncuyu sığınmacı sandılar

İtalya'da bir karikatüristin sosyal deneyi sosyal medyayı karıştırdı. Ünlü oyuncu Samuel L. Jackson ve eski basketçi Magic Johnson'un, ellerinde lüks alışveriş torbalarıyla göründüğü bir fotoğrafını 'sığınmacılar'a aitmiş gibi gösteren paylaşım...

Hollywood'un ünlü aktörü Samuel L. Jackson ve eski NBA yıldızı Magic Johnson İtalya'nın gündemine oturdu.

İtalya'nın Toskana şehrinde tatillerini geçiren ikilinin, ellerinde Prada ve Louis Vuitton gibi lüks markaların alışveriş torbalarıyla bir bankta otururken çektirdiği fotoğraf, Johnson tarafından Twitter'da paylaşıldıktan sonra İtalyan karikatürist Luca Bottura'nın 'sosyal deneyine' malzeme oldu.

Bottura, Johnson'ın "Sam'le İtalya'nın Forte dei Marmi bölgesindeki bir banka oturmuşuz. Bir baktık ki insanlar bizimle fotoğraf çektirmek için kuyruğa giriyor" ifadeleriyle paylaştığı fotoğrafın metnini yeniden yazdıktan sonra Twitter hesabından yayınladı "Bordei'nin (İtalyan Temsilciler Meclisi Başkanı) ayırdığı 'kaynakların' nereye gittiği belli oluyor: Forte dei Marmi'deki Prada için hepimizden kişi başı 35 euro! Sen de kızgınsan bu fotoğrafı paylaş!!!" diyerek yayınladı.
Ön yargıların gücü

Bottura'nın 'Utanç!' başlığını attığı paylaşım, ülkelerine gelen yabancıların lüks alışveriş yapmasına kızan İtalyanlar tarafından sosyal medyada hızla yayıldı.

Paylaşımın yayılmasının ardından fotoğrafı bir sosyal deneyin parçası olarak paylaştığını söyleyen Bottura, deneyiyle, ön yargıların gerçeğin kendisinden daha güçlü olduğunu kanıtladığını savundu.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.