Dünyaca ünlü çeşmeyi fareler bastı

Dünyaca ünlü çeşmeyi fareler bastı

İtalya'nın başkenti Roma'nın tarihi simgelerinden olan Trevi Çeşmesi fare tehdidiyle karşı karşıya kaldı.

İtalyan mimar Nicola Salvi'nin Roma'daki Poli Sarayı'nın bir cephesine yaptığı, 1735 yılında açılan ve o tarihten bu yana Roma'yı ziyarete gelenlerin ilgi gösterdiği Trevi Çeşmesi, adeta fare akınına uğradı.

Corriere della Sera gazetesinin haberine göre, hizmete açıldığı 18. yüzyıldan bu yana İtalyan moda devi bir firmanın sponsorluğunda geçen yıl haziran ayında kapatılarak ilk kez bu denli büyük restorasyona alınan tarihi çeşmenin aylardır su geçmeyen borularını fareler istila etti.

Trevi semti sakinleri farelerin, yiyecek aramak için çeşme etrafında dolaşmalarından dertli.

Semt sakinleri, farelerin çevredeki restoranların atıkları için borulardan dışarı çıktıklarını belirterek, Roma Belediye Başkanı Ignazio Marino ve diğer yetkililere şikayetlerde bulundu. Mahallelinin, fareler nedeniyle Roma'nın turizmde gözden düşeceği endişesi taşıdığı da dile getirildi.

İtalyan yönetmen Federico Fellini'nin “Tatlı Hayat” filminin unutulmaz sahnelerinin çekildiği İtalyan kültürel mirasının önemli ögesi çeşmenin, ilerleyen aylarda 2 milyon avroluk restorasyon ve temizlik çalışmasının tamamlanmasıyla 1,5 yıllık aranın ardından eski görkemli ve çekici günlerine geri dönmesi bekleniyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.