Dünya yıldızı Müslüman Futbolcu: Terörü İslam'ın üzerine yıkamazsınız

Dünya yıldızı Müslüman Futbolcu: Terörü İslam'ın üzerine yıkamazsınız

Manchester United'ın Fransız oyuncusu Paul Pogba, İngiltere'de son zamanlarda artan terör saldırılarının dinle ilişkilendirilmesine sert tepki gösterdi.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'da forma giyen Fransız oyuncu Paul Pogba, son zamanlarda İngiltere'de yaşanan terör saldırıları üzerinden İslam'a saldıranlara tepki gösterdi.

Esquire dergisine röportaj veren 24 yaşındaki Müslüman futbolcu, bazı kesimlerin İslam'la terörün ilişkilendirmesine sert çıkarak şunları söyledi:

"Süreç biraz hassas ve zor ama pes edemeyiz. Onların kafamıza girmelerine izin vermemeliyiz. Savaşmamız gerekiyor. Hayatta üzücü şeyler de oluyor ama yaşamayı bırakamayız. Bir insanı öldürmek, deliliktir. Bunu dinin üzerine yıkmak saçma. İslam bu değil. Herkes bunu biliyor ve bunu söyleyen tek kişi ben olmayacağım."

Birkaç ay önce babasını kaybeden Fransız yıldız, "Eğer sevdiğiniz birini kaybederseniz, artık eskisi gibi düşünmezsiniz. Bu nedenle hayattan keyif almaya çalışıyorum. Her şey çok hızlı gidiyor" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz sezon rekor bir ücretle Juventus'tan Manchester United'a transfer olan Pogba, geçtiğimiz günlerde Mekke'de Umre yaparken görüntülenmişti. Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.