Dünya ufkunun 'Sübhânallah, Allahu Ekber' görüntüleri

Dünya ufkunun 'Sübhânallah, Allahu Ekber' görüntüleri

NASA’nın yayınladığı son görüntüler tek kelimeyle muhteşem

Risale Haber-Haber Merkezi

Uluslararası Uzay İstasyonu (UUİ) astronotları, Dünya üzerindeki doğal ve insan kaynaklı gece ışıkları ile auroraları hızlandırılmış çekim tekniği (time lapse) ile görüntüledi. 

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)’nın yayınladığı son görüntülerde kent ışıkları, yıldırımlar, ufuk dairesindeki renk cümbüşü ve kutup ışıkları (auroralar) dikkat çekiyor. Atmosferin üst katmanlarında ‘gece aydınlığı’ olarak da bilinen kırmızı parlak şerit dikkat çekiyor. 2017 yılı yazında başlayacak olan NASA’nın ICON görevi ile İyonosfer tabakası daha iyi araştırılacak. 

Ortalama 400 kilometre yükseklikteki yörüngesinde seyreden UUİ’de 2000 yılı Kasım ayından bu yana 18 ülkeden 222 astronot görev yaptı. (Cihan)

RİSALE-İ NUR'DAN

Onun pek mühim, hayret verici kemâlât ve cemâl-i mânevîsi vardır. Gizli, kusursuz kemâl ise, takdir edici, istihsan edici, “Maşaallah” deyip müşahede edicilerin başlarında teşhir ister. Mahfî, nazirsiz cemâl ise, görünmek ve görmek ister. Yani, kendi cemâlini iki vech ile görmek; biri muhtelif âyinelerde bizzat müşahede etmek, diğeri müştak seyirci ve mütehayyir istihsan edicilerin müşahedesiyle müşahede etmek ister. Hem görmek, hem görünmek, hem daimî müşahede, hem ebedî işhad ister. (Sözler | Onuncu Söz)

Ey Vâcibü’l-Vücûd, ey Vâhid-i Ehad

Bu harika yıldızlar, bu acîp güneşler, aylar, Senin mülkünde, Senin semâvâtında, Senin emrinle ve kuvvetin ve kudretinle ve Senin idare ve tedbirinle teshir ve tanzim ve tavzif edilmişlerdir. Bütün o ecram-ı ulviye, kendilerini yaratan ve döndüren ve idare eden bir tek Halıka tesbih ederler, tekbir ederler, lisan-ı hal ile Sübhânallah, Allahu Ekber derler. Ben dahi onların bütün tesbihatıyla Seni takdis ederim. (Şualar-Üçüncü Şuâ-Münâcât)

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum