Abdulkadir MENEK

Abdulkadir MENEK

Dünya TV ve Ramazan

Gaziantep’ten bütün dünyaya yayın yapan Dünya TV, kısa bir süre içerisinde büyük bir mesafe alarak ve haklı olarak rüştünü ispat etti. Yaklaşık bir yıl kadar önce yayın hayatına başladığında, bu kadar kısa bir süre içerisinde böyle önemli bir mesafeyi alacağını tahmin etmek gerçekten kolay değildi.

Ancak Samanyolu Yayın Grubunun yılların birikimi sonucu meydana gelen önemli yayın tecrübesi ve altyapısı ile Genel Müdür Sayın Remzi Ketenci’nin büyük gayreti bir araya gelince, böyle önemli bir gelişmeye şaşırmamak gerekir. Dünya TV’nin fedakâr ve çalışkan ekibinin büyük gayretlerine şahit olanlar, önümüzdeki dönemde bu yayın kuruluşunun çok daha önemli yerlere geleceğini rahatlıkla görebilirler.

Birkaç yıl önce Kürtçe yayın yapacak bir kuruluşun varlığını talep etmek bile kolay değildi. Bugün devletin resmi bir kanalı olan TRT 6 başta olmak üzere Kürtçe yayın yapan birkaç televizyon kuruluşu bulunmaktadır. Özel televizyon kuruluşları arasında, ciddi alt yapısı, zengin yayın kaynağı, deneyimli ve gayretli ekibi ile hoşgörü, kardeşlik ve sevgi kaynaklı yayın politikası ile Dünya TV’yi her zaman ayrı bir değerlendirmeye tabi tutmak gerekir.

Önümüzdeki dönemlerde Dünya TV’ye çok büyük görevler düşecektir. Türkiye’de bütün vatandaşlar arasında barış, kardeşlik, muhabbet ve beraberlik duygularının gelişmesi ve en üst düzeye çıkması için yapılması gereken çok önemli görevler bulunmaktadır. Dünya TV’nin samimi ve ihlâslı ekibinde, bu maksadı gerçekleştirecek irade ve iyi niyeti görmek için müneccim olmaya gerek yoktur.

Geçen yayın döneminde Erhan Topal ve Nevzat Keskin’in büyük gayretleri ile hazırlanan ve haftanın beş günü ikişer saat canlı olarak yayınlanan Rengén Jiyané (Hayatın Renkleri) programının büyük bir takdir ile izlendiğini ifade etmeliyim. Sevda Kaplan’ın sunuculuğunda yayınlanan bu programın Pazartesi günlerindeki yayınlanan bölümünün daimi konuğu olarak eğitim konuları üzerinde konuştuk.

Bu süre zarfında çok önemli konu ve konuklarla önemli meselelere temas etme imkânı bulduk. Aşure haftasında Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun ile Alevi-Sünni kardeşliğinin önemi üzerinde durduk. Kerbela faciasının, bütün müminlerin ruhunda açtığı derin üzüntüyü dile getirdik. Ehl-i İmanı birbirine bağlayan rabıtaları ve kardeşlik unsurlarını karşılıklı olarak ifade etme imkânı bulduk.

Seçim döneminde Ulaştırma Bakanı olarak görev yapan Müsteşar Sayın Hasip Bulut ile çok keyifli bir sohbet yaptık. 

Risale-i Nur eserlerinden bazı mevzuları ile Müellifi Bediüzzaman Said Nursi’nin görüşlerini çeşitli vesilelerle izah ettik. Üstad’ın vefat yıldönümüne mahsus ve büyük takdir ile izlendiğini öğrendiğimiz bazı programlar yaptık.

En son birkaç gün önce değerli eğitimci İbrahim Sunucu’nun sunuculuğunda yayınlanan canlı iftar programı ‘’Berbang’ın’’ misafiri idik. İki buçuk saat kadar süren ve dolu dolu olarak geçen bu programda, günah-küfür ve toplum psikolojisi üzerinde konuşma fırsatı bulduk.

‘’Berbang’’ programı ile Dünya TV, çok önemli bir hizmete imza atmış oldu.  Büyük takdir ve sempati ile izlenen ‘’Mévan’’ programının yapımcısı değerli kardeşim Mehdi Mutlu tarafından hazırlanan ‘’Mukaddes Topraklar’’ bölümü izlenmeye değer.

Ramazan Risalesi’nden farklı bölümlerin Kürtçe’ye tercüme edilerek yayınlanması, Berbang’a çok güzel bir keyif katmış.

Üstad’ın da sitayişle bahsettiği büyük âlim Mela Xelilé Sérti’nin ünlü Nehc-ül Enam kitabından bazı bölümlerin aktarılması da gerçekten çok isabetli olmuş. Her gün başka bir şehrimizden bir iftar programının sevgili Hasan Kösen tarafından canlı olarak ekrana getirilmesi de, bu programa büyük bir anlam katmış.

‘’Berbang’’ programında daha başka bazı güzel bölümler de mevcut.  İftar vaktinde güzel vakit geçirmek isteyen ve lisan-ı Kürdi’ye aşina olan kardeşlerimizin önünde böyle güzel bir alternatif daha bulunmakta. Bera-yı malumat arz edilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum