Dünya Suruç'taki terör saldırısını kınadı

Dünya Suruç'taki terör saldırısını kınadı

ABD, Azerbaycan, Katar, Mısır ve Pakistan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Suruç'taki terör olayı, dünya devletleri tarafından kınandı. ABD, Azerbaycan, Pakistan, Katar ve Mısır'dan kınama mesajları yayımlandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby,  Suruç'ta düzenlenen terör saldırısıyla ilgili basın bildirisi yayınladı.

Kirby, “ABD, Suruç'da düzenlenen ve onlarca kişinin hayatını kaybetmesine, çok daha fazla kişinin yaralanmasına sebep olan terör saldırısını kınıyor. ABD, önemli bir NATO üyesi ve DAEŞ'e karşı verdiğimiz mücadelede önemli bir ortağımız olan Türkiye ile dayanışma içinde olmaya devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Katar ve Mısır'dan kınama

Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Doha'nın "mücrim" saldırıyı "şiddetle kınadığı" ve reddettiği vurgulandı.

Katar'ın güvenliğini karıştırarak masum insanlarını terörize etmeye çalışan eylemler karşısında ve sınır güvenliğini sağlamak için alacağı tüm önlemlerine destek için kardeş Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında durduğu belirtildi.

Doha'nın tüm form, gerekçe ve açıklamalara rağmen şiddet ve terörizmi reddettiği ifade edilen açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileklerine yer verildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bedr Abdulati tarafından yapılan yazılı açıklamada da "Mısır, dünyanın farklı yerlerinde meydana gelen ve masum insanları hedef alan tüm terör eylemlerini kınamaktadır" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "Mısır, tüm dünya ülkelerinin, terörün kökünün kurutulması için omuz omuza vererek net ve güçlü bir duruş sergilemesinin gerekli olduğunu ifade etmektedir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Pakistan

Pakistan, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadı. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Pakistan'ın terörün her formuna şiddetle karşı olduğu belirtilerek şöyle denildi:

"Pakistan, terörün her şekline tavizsiz şekilde karşı durmaktadır. Kardeş Türk halkı ve hükümetine acıların hızlıca telafi edilmesi için en içten dileklerimizi iletiyoruz."

Azerbaycan

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, saldırı şiddetle kınanarak, olayda hayatını kaybeden insanların aile ve yakınlarına, tüm Türk halkına taziye dilekleri iletildi.

Yaralananlara acil şifalar temenni edilen açıklamada "Terör mağduru bir ülke olarak, terörün tüm çeşitlerini şiddetle kınıyor, kardeş Türkiye ile dayanışma içinde olduğumuzu tekrar vurguluyoruz" ifadesine yer verildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.