Dünya Sağlık Örgütüne mektup

Dünya Sağlık Örgütüne mektup

SSUK, DSÖ'yü elektronik sigara konusunda temkinli olmaya çağırdı.

Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi (SSUK) Dünya Sağlık Örgütünü (DSÖ) elektronik sigara konusunda temkinli olmaya çağırdı.

SSUK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, İngiltere'den bir grup bilim insanının, DSÖ'ye mektup göndererek, elektronik sigaranın bir tedavi ürünü olduğunu iddia ettiği, tütün ürünü gibi denetlenmemesini istediği belirtildi.

Bunun üzerine SSUK'nın da DSÖ Başkanı Margaret Chan'e bir mektup yazdığı ifade edilen açıklamada, mektupta, elektronik sigaranın etkili bir sigara bırakma yöntemi olduğuna dair bilimsel kanıt bulunmadığına dikkat çekildi.

Elektronik sigaranın nikotin ve çeşitli kimyasallar içerdiğinden insan sağlığı için güvenli bir ürün olmadığı vurgulanan mektupta, elektronik sigaradan pasif olarak da etkilenmenin mümkün olduğu, denetimsiz satışlar nedeniyle sigara içmeyen gençlerin hızla e-sigara bağımlısı olmaya başladıklarına işaret edildi.

Sigara firmalarının, e-sigara üretimi için hazırlıklar yaptığı ifade edilen mektupta, e-sigara reklamlarının 30 yıl önceki sigara reklamlarının temalarını taşıdığı, tanıtımlarda tütün kontrol yöntemlerine meydan okuyan ifadeler kullanıldığı kaydedildi.

Mektupta elektronik sigaranın tütün tarımı olmadan nikotin satmak için geliştirilmiş yeni sigara olduğuna dikkat çekildi.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.