Dünya Sağlık Örgütü'nden Türkiye için kötü rapor

Dünya Sağlık Örgütü'nden Türkiye için kötü rapor

Dünya Sağlık Örgütü'nün raporunda Türkiye’de kanser, şeker ve kalp hastalıklarının önlenmesinde zorluklar olduğu belirtildi.

Dünya sağlık örgütü (WHO) tarafından sağlık bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu işbirliğinde hazırlanan ’Bulaşıcı Olmayan Hastalıklarda Daha İyi Sonuçlar: Sağlık Sistemi için Zorluklar ve Fırsatlar, Türkiye Ülke Değerlendirmesi’ raporunda, Türkiye’nin giderek büyüyen bir Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar (BOH) yüküyle karşı karşıya olduğu ve bulaşıcı olmayan hastalıklarının önlenmesindeki gelişmeyi hızlandırmak için ne tür zorluklarla karşı karşıya kaldığı ele alındığına dikkat çekildi. WHO Türkiye Ofisi sorumlusu Dr. Toker Ergüder tarafından açıklanan raporda şu değerlendirmelere yer verildi:
 
'AİLE HEKİMLERİ TESPİT EDEMİYOR'
 
"Türkiye’nin, hali hazırda Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar için önerilen çok sayıda temel nüfus müdahalelerini uygulama konusunda etkileyici bir ilerleme kaydettiği görülmektedir. Özellikle tütün kontrolü konusunda çok belirgin faaliyetler yürütüldüğü, zorlukların ise obezite, fizik aktivite ve beslenmeye yönelik kapsamlı ve pragmatik bir yaklaşımın geliştirilmesi konuları olduğu görülmektedir. Temel bireysel hizmetler açısından, Türkiye’nin, her düzeyde kaliteli sağlık hizmet sunumuna erişimi artırmak için büyük atılımlar yaptığı, bunun neticesinde anne ve çocuk sağlığı göstergelerinde belgelenmiş iyi sonuçlar elde ettiği vurgulanmıştır. Bununla birlikte, kardiovasküler hastalıklar, diyabet ve kanser hastalıklarının aile hekimleri tarafından zamanında tespiti ve sürekli yönetimi konularında zorluklar bulunduğuda raporda belirtilmiştir."
 
Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.