Dünya Rabia Günü'nde alanlara çıkılacak

Dünya Rabia Günü'nde alanlara çıkılacak

Genç Memur-Sen Genel Başkanı Beyhan, "14 Ağustos Dünya Rabia Günü dolayısıyla ülke genelinde meydanlarda olacağız" dedi.

Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uluslararası Rabia Platformu'nun Mısır'da Rabia Katliamı'nın gerçekleştiği 14 Ağustos'u, "Dünya Rabia Günü" olarak ilan ettiğini söyledi.
 
Beyhan, 3 Temmuz 2013'te Mısır'da halkın oylarıyla seçilmiş hükümete ve Cumhurbaşkanına karşı yapılan askeri darbenin üzerinden bir yıl değil yüz yıl da geçse meşrulaşamayacağını vurguladı.
 
"Kendimizi Rabia Kuşağı olarak adlandırıyoruz"
 
Dünyanın her yerinde insanların aylarca sokaklarda sabahlayan ve ölümü pahasına sonuna kadar iradesine sahip çıkmaya çalışan, darbeye direnen İhvan'ı ve Mısır halkını hatırlayacağına dikkati çeken Beyhan, şunları söyledi:
 
"Darbeciler tarafından şehit edilen ve onurlu direnişinin sembolü haline gelen Esma gibi her gün ölüme gülümseyen gençler, üniversitelerinden darbecilere 'defol' diyen öğrenciler, yürekleri ağzında olan anneler, çocukları için iftihar edecek bir gelecek bırakmaya çalışan babalarla birlikte dünyanın farklı coğrafyalarında Rabia selamıyla aynı duyguyu yaşayan insanlar, eninde sonunda kazanacaklardır. Emperyalist ve siyonist odaklarla iş birliği yaparak silahla yönetimi eline geçirenler silahların süngüsü üzerinde saltanat süremeyecekler ve yıkılacaklardır. Türkiye'deki gençler olarak dünya gençliğini darbelere karşı sonuna kadar direnmeye, onurlarına ve oylarına, tercihlerine ve seçimlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda yapılan katliama tanık olan ve bu zulme isyan eden biz gençler, kendimizi Rabia Kuşağı olarak adlandırıyoruz."
 
"Tüm genç arkadaşlarımızı bu onurlu mücadeleye davet ediyoruz"
 
Beyhan, Türkiye'de Mısır ve Gazze halkını anlayan ve kendilerini "Rabia Kuşağı" olarak adlandıran gençlerin vicdanı olan, insan olan herkesi zulüme, darbeye, darbecilere, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, demokrasiye ve insan hayatına kasteden her türlü eyleme karşı çıkmaya, darbecileri lanetlemeye davet ettiklerini bildirdi.
 
Memur-Sen ve Genç Memur-Sen'in Rabia Platformu'nun üyesi olduğunu belirten Beyhan, "Mısır'da demokrasiye yapılan darbenin 1'inci yıl dönümünde başta Mısır halkı ve gençleri olmak üzere Filistin, Suriye, Doğu Türkistan ile tüm mazlum halkın yanında olduğumuzu bir kez daha haykırmak için ülke genelinde meydanlarda olacağız" ifadesini kullandı.
 
14 Ağustos "Dünya Rabia Günü" vesilesiyle Uluslararası Rabia Platformu öncülüğünde, Genç Memur-Sen teşkilatları tarafında organize edilen, Türkiye genelinde 81 il merkezlerinde yürüyüş ve akabinde okunacak basın bildirisiyle eylem gerçekleştireceklerini açıklayan Beyhan, şunları kaydetti:
 
"Eylem, başta Genç Memur-Sen üyeleri, Rabia Platformu bileşenleri, kardeş kuruluşlarımızın gençlik teşkilatları ve tüm halkın katılımına açık olacaktır. Rabia Kuşağı olan bizler daima adaletin, hürriyetin, meşruiyetin, insan haklarının savunucusu olacağız. Tüm genç arkadaşlarımızı bu onurlu mücadeleye davet ediyoruz. 14 Ağustos Dünya Rabia Günü'nde, Mısır'daki darbenin üzerinden bir yıl değil 100 yıl da geçse Esma'nın yanında olmayı sürdürecek, hakkı haykıracak, insanlığı ayakta tutmak için görevde olacağız. Mısır'da Esmaların, Gazze ve Suriyeli kardeşlerimizin çığlığına kulak tıkayamayız. "
 
14 Ağustos ünya Rabia Günü'nde başta Gazze ve Rabia Meydanı, Suriye ve Doğu Türkistan'da yaşanan katliamlar olmak üzere mazlumlar için tüm dünyada protesto gösterileri düzenlenecek.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.