Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden barışçıl gösteri çağrısı

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden barışçıl gösteri çağrısı

Dünya Müslüman Alimler Birliğinden, Fransa'daki Charlie Hebdo dergisinde yer alan hakaret içerikli karikatürleri dünya genelinde protesto etme çağrısı yapıldı.

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, "İslam ümmetini, Hz. Muhammed (asm) ve diğer peygamberlere veya semavi dinlere olan hakaretler karşısında dünya kamuoyunun tepkisini tescilleyecek yasal barışçıl gösteriler düzenlemeye çağırıyoruz" denildi.

İslam ülkeleri hükümetlerinden, peygamberlere veya semavi dinlere hakareti suç sayacak bir yasanın Birleşmiş Milletler'den çıkarılması girişiminde bulunmaları talep edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dünya Müslüman Alimler Birliği, imam ve hatipleri, her türlü aşırılıktan sakınarak insanları doğru yola yöneltmelerine davet ediyor. İfade özgürlüğü adı altında fitne yaymanın, akıllı bir kimse tarafından kabul edilmesi mümkün değildir. İslam, Kur-an'ı Kerim ve Peygambere yapılan hakaretlerin devam etmesi korkunç sonuçlara sebep olabilir, çünkü bunlar şiddeti doğurur. Doğrunun yanında yer alarak hakaret içerikli karikatürlere tepki veren ve özgürlükçüleri vicdanlı olmaya çağıranlara teşekkür ederiz."

Karikatür dergisi Charli Hebdo'nun Paris'teki ofisine, 7 Ocak'ta düzenlenen silahlı saldırı ve sonrasında yapılan operasyonlarda 17 kişi yaşamını yitirmişti. Dergi, saldırılardan sonra basılan dünkü ilk sayısında Hz. Muhammed (asm) 'i tasvir ettiği iddia edilen karikatürler yayımlamıştı.(AA)

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.